Parteneriat BMW-Toyota pentru motoare diesel?

BMW are deja o reputaţie excelentă în domeniul motoarelor diesel, aşa încât nu e de mirare că Toyota ”curtează” marca germană pentru a prelua motoare diesel de la bavarezi. În contrapartidă, BMW ar putea beneficia de know-how-ul şi experienţa japonezilor în materie de propulsii hibride.

Parteneriat BMW-Toyota pentru motoare diesel? Parteneriat BMW-Toyota pentru motoare diesel?

UPDATE 1.12.2011: vezi aici detaliile oficiale ale memorandumului semnat de BMW şi Toyota

Încă nu e oficial, dar se pare că Toyota şi BMW urmează să încheie un parteneriat privind furnizarea către producătorul japonez de motoare diesel fabricate de germani. Pentru Toyota, avantajul ar fi reprezentat de reducerea costurilor de dezvoltare a unor noi propulsoare diesel, putându-şi concentra resursele pe cercetarea în domeniul propulsiei hibride, electrice şi fuel-cell.

În principal, se pare că japonezii ar fi interesaţi de familia de motoare diesel de 2,0 litri de la BMW, care ar urma să echipeze modelele destinate, în primul rând, pieţei europene. Totuşi, pe viitor nu ar fi exclus ca Toyota să fie interesată şi de motoarele diesel mai mici, pe care BMW le-a dezvoltat în cooperare cu grupul PSA.

În altă ordine de idei, cei de la BMW ar putea beneficia, în contrapartidă, de accesul la tehnologia propulsiei hibride dezvoltată de japonezi, care au un avans considerabil în acest domeniu - cel mai bun exemplu fiind familia de maşini hibride Prius.

Ideea unui astfel de parteneriat se pare că a venit în urma scăderilor vânzărilor maşinilor Toyota pe plan european în 2010, trend care se va continua şi în 2011 - mai ales că în anii următori piaţa auto de maşini diesel se va confrunta şi cu norme UE mult mai dure (vezi legea anti-diesel).

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.