Parteneriatul Kaufland-Renovatio va deţine 30 de staţii de încărcare până la sfârştiul anului

Autor: Mediafax 29 oct. 2018 Știri auto
Parteneriatul Kaufland-Renovatio va deţine 30 de staţii de încărcare până la sfârştiul anului

Retailerul Kaufland România şi producătorul de energie regenerabilă Renovatio Group deschid şase staţii de încărcare a maşinilor electrice până la finele acestui an, ajungând la aproape 30 de locaţii, potrivit datelor furnizate de companii.

Cele două companii, care au început un parteneriat acum doi ani, au inaugurat joi, 25 octombrie, primul hub de încărcare rapidă pentru automobilele electrice din România şi Europa de Est, amplasat în parcarea magazinului Kaufland din zona Barbu Văcărescu, din Nordul Bucureştiului.

În acest hub, pot fi încărcate, simultan, şase vehicule electrice, dintre care trei pot fi încărcate în regim rapid, la o putere de maximum 50 kW (80% din capacitatea bateriei), în mai puţin de o oră, iar trei puncte sunt de încărcare semi-rapidă, cu o putere de 22 kW. Staţiile din cadrul hub-ului sunt compatibile cu toate tipurile de vehicule 100% electrice şi hibride plug-in, au un regim de funcţionare non-stop, iar costurile încărcărilor sunt suportate de către Kaufland România.

În plus, în paralel, până la finalul anului, Kaufland România şi Renovatio vor să deschidă cel puţin cinci noi puncte de încărcare a automobilelor electrice, puncte amplasate în parcările magazinelor Kaufland din ţară, parte dintr-un proiect început acum doi ani. În anul 2016, cele două companii au iniţiat o reţea publică de staţii de încărcare rapidă a maşinilor electrice din România, care, anul acesta, a ajuns la 23 de locaţii în parcările magazinelor Kaufland.

Această reţea acoperă, în prezent, două rute: Constanţa – Bucureşti – Sibiu – Timişoara – Arad; Bucureşti – Ploieşti – Braşov – Târgu Mureş – Cluj Napoca – Oradea. Companiile intenţionează să extindă reţeaua către Moldova şi Sudul ţării, în următorii ani.

„Infrastructura de staţii de încărcare din zonele de tranzit este la fel de importantă precum cea din zonele urbane pentru stimularea adopţiei în masă a vehiculelor electrice. Prin proiectul FastSEE, co-finanţat de Uniunea Europeană prin programul CEF Transport, Renovatio va acoperi cu staţii de încărcare rapidă şi ultra-rapidă, două dintre coridoarele principale ale reţelei de transport pan-europene TEN-T ce tranzitează ţara noastră până la sfârşitul anului 2020. Multe dintre locaţii sunt alese în baza parteneriatului cu Kaufland România. Cele 53 de staţii de încărcare rapidă vor fi amplasate la o distanţă maximă de 80 de kilometri una de cealaltă, iar cele trei staţii de încărcare ultra-rapidă vor fi instalate în Timişoara, Sibiu şi Bucureşti”, a precizat Alexandru Teodorescu, Managing Partner al Renovatio Group.

Renovatio dezvoltă parcuri eoliene şi fotovoltaice. Prin Renovatio e-charge, reţea bazată pe soluţii de încărcare rapidă pentru vehicule electrice din România, grupul intenţionează să ajungă la cel puţin 50 de puncte de încărcare Fast Charge, amplasata în marile oraşe şi de-a lungul coridoarelor pan-europene ce traversează ţara noastră. Reţeaua Renovatio e-charge numără, în prezent, 92 de puncte de încărcare în 38 de locaţii din care 62 de puncte de încărcare sunt instalate în 23 de locaţii Kaufland.

Lanţul Kaufland numără peste 1.300 de magazine în şapte ţări, dintre care 120 de magazine se află în România.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide