Pasionaţii de curse şi maşini clasice au un nou loc de întâlnire – Retromobil Fest 2016

Autor: ProMotor 06 iul. 2016 Știri auto

 


Retromobil Fest 2016, eveniment ce se va desfăşura la Academia Titi Aur între 9 şi 10 iulie, preia pentru prima dată în România reţeta de desfăşurare a marilor festivaluri de gen din Europa. Acest festival reuneşte în acelaşi weekend, în aceeaşi locaţie, atât automobile şi motociclete de epocă cât şi comercianţi de piese accesorii şi colecţii automobilia pentru pasionaţi.

Pe parcursul a două zile se vor desfăşura concursuri de grand-prix auto şi moto, concurs de off-road (tip trial) pentru automobile de epocă 4 x 4. Totul presărat cu momente artistice şi concerte. Astfel, pasionaţii de vehicule istorice, motorsport şi off-road, colecţionari, restauratori, comercianţi de piese şi servicii sunt aşteptaţi între 8 şi 10 iulie la Academia Titi Aur, satul Cocani, comuna Crevedia la primul eveniment de acest gen din ţara noastră.

Retromobil Fest oferă tuturor, participanţi sau vizitatori posibilitatea de a petrece un weekend memorabil, după cum a ţinut să sublinieze în discursul său Iorgos Ladopoulos:

„Oricine poate veni însoţit de prieteni şi se poate simţi pe tot parcursul weekendului foarte bine împreună cu familia. Şi mai ales pentru că totul se învârte în jurul maşinilor istorice despre care toată lumea ştie că în momentul de faţă generează o explozie la nivel mondial dar şi în România. Retromobil Fest 2016 se doreşte a fi un  landmark pentru viitorul mişcării retro, un eveniment care să adune atât pasionaţi  cât şi pe cei care vor să vadă altceva. Avem acolo, competiţii de maşini istorice, concerte, vânzări de piese şi obiecte de colecţie şi multe alte activităţi.”

Retromobil Fest include nu doar ceea ce se întâmplă pe pista autodromului ATA, ci şi alte două evenimente de mare tradiţie organizate de Retromobil Club România. Sâmbătă, un alt eveniment, respectiv „Fabricat în România”, expoziţie aflată la a cincea ediţie şi care reuneşte vehicule de fabricaţie românească se organizează în Pracul Lumea Copiilor din Bucureşti între orele 9-10.30.  Vor fi expuse camioane, automobile, motociclete chiar şi biciclete. Celălalt eveniment se va organiza Duminică fiind a 12-1 ediţie a „Antebellum”, automobile din perioada interbelică urmând a fi expuse în faţa Garajelor Leonida de pe Bulevardul Aviatorilor, după care maşinile vor pleca spre Academia Titi Aur la ora 11.30.

Evenimentul cuprinde:

Grand Prix Auto pentru patru categorii de participanţi la regularitate:

1.  Experţi (viteza medie impusă 80km/h)

2.  Sport (viteza medie la alegere 55 si 70km/h)

3. Muscle Cars (viteza medie la alegere intre 45 si 60km/h)

4. Clasic (viteza medie la alegere intre 30 si 50km/h)

  • Grand Prix Moto (viteză medie la alegere, fară limită inferioară sau superioară);
  • Off Road Trial (viteza medie impusă se va anunţa ulterior);
  • Expoziţie de masini istorice cu vanzare;
  • Târg de piese şi obiecte Retro şi de Colecţie.

De asemenea, sâmbăta 9 iulie începând cu orele 18.00 vor concerta trupele de muzică: Steelborn, Ziua Liberă, Micul Paris, Ozon Karyu.

Accesul publicului se face pe baza biletelor ce pot fi achiziţionate direct de la Academia Titi Aur. 

Preţ bilete: 10 lei bilet de o zi, 15 lei bilet de doua zile, iar copiii sub 12 ani au acces gratuit

Accesul pentru public este permis:

  • Sâmbătă 8 iulie: 10.00 – 22.00
  • Duminică 9 iulie 10.00 – 17.00

Programul evenimentului, dar şi multe alte detalii găsiţi pe Retromobilfest.ro


 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide