Păţeşte ceva maşina dacă tragi frâna de mână fără să apeşti butonul? Uite răspunsul la această întrebare VIDEO

Se pare că, în afara zgomotului pe care îl produce, frâna de mână ...

Păţeşte ceva maşina dacă tragi frâna de mână fără să apeşti butonul? Uite răspunsul la această întrebare VIDEO Păţeşte ceva maşina dacă tragi frâna de mână fără să apeşti butonul? Uite răspunsul la această întrebare VIDEO

 


Se pare că, în afara zgomotului pe care îl produce, frâna de mână nu suferă nicio avarie dacă în decursul timpului este trasă fără a se apăsa butonul. Am mai scris aici despre acest subiect, însă de data aceasta am găsit şi un filmuleţ explicativ, care demonstrează că acţionarea frânei de mână fără a apăsa butonul de siguranţă este cât poate de inofensivă pentru maşină.

În acest film este explicat în detaliu modul în care funcţionează frână de mână şi de ce butonul se foloseşte doar pentru eliberarea frânei, şi nu pentru acţionarea ei.

Practic, este un sistem ce produce un zgomot specific care atenţionează că fârna a fost strasă. Zgomotul este produs de dispozitivul de blocare poziţionat de-a lungul mai multor dinţi.

Aşa că, dacă nu te deranjează zgomotul, trage frâna de mână fără să apeşi butonul. Nu este recomandat însă că încerci să forţezi frâna de mână în jos, fără apăsarea butonului, când vrei să porneşti de pe loc. 

GALERIE FOTO


 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.