Pe 22 septembrie ar putea fi interzise maşinile pe străzile din Bucureşti

Primăria Bucureşti intenţionează ca toate maşinile, motocicletele, şi chiar scuterele, să fie interzise pe străzi, timp de 24 de ore.

Pe 22 septembrie ar putea fi interzise maşinile pe străzile din Bucureşti Pe 22 septembrie ar putea fi interzise maşinile pe străzile din Bucureşti

Primăria Bucureşti intenţionează ca toate maşinile, motocicletele, şi chiar scuterele, să fie interzise pe străzi, într-un anumit interval.

Viceprimarul Capitalei şi 3 consilieri vor să tragă toate vehiculele pe dreapta, pe data de 22 septembrie, scrie Digi24.ro. Ideea proiectului este de a încuraja oamenii să meargă mai mult pe jos şi cu mijloacele de transport în comun. 

Singura problemă ar putea fi că Bucureştiul nu are suficiente autobuze, tramvaie şi troleibuze. Cu excepţia Căii Victoriei, lipsesc şi pistele de biciclete. 

Dacă va primi votul majorităţii consilierilor municipali, sâmbătă 22 septembrie între orele 10 şi 18 vor putea merge prin Bucureşti doar ambulanţele, poliţia, pompierii, presa şi taxiurile. Cei care dovedesc însă că au nevoie musai să meargă cu maşina vor fi lăsaţi să treacă.

Explicaţia oficialilor ar fi că: „În orice oraş, în topul piramidei este cetăţeanul, nu maşina. De oriunde am intra în Bucureşti se poate utiliza transportul în comun”, spune Tudor Ionescu, consilier general al Capitalei.

Propunerea viceprimarului şi a consilierilor va fi supusă votului joi. 

Totuşi, ar fi şi posibilitatea să fie delimitată o anumită zonă unde circulaţie să fie interzisă pe 22 septembrie. „Poate că o să luăm decizia să nu interzicem în tot Bucureştiul, ci să delimităm o axă”, precizează Tudor Ionescu, consilier general al Capitalei.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.