Pe vremuri casete audio, acum vopsele pentru Ford şi Dacia

În spatele tuturor producătorilor de automobile sunt şi alte companii care se ocupă de partea nevăzută a lucrurilor. O astfel de compania este BASF.

Pe vremuri casete audio, acum vopsele pentru Ford şi Dacia Pe vremuri casete audio, acum vopsele pentru Ford şi Dacia

Dacă înainte cu ceva vreme mulţi dintre noi obişnuiam să ne înregistrăm muzica pe casete audio BASF, puţini dintre noi ştim că astăzi vopseaua de pe Dacia şi Ford-ul nostru vine de la aceeaşi companie.

Poate ştiaţi că BASF este unul dintre principalii furnizori de produse chimice destinate industriei auto, furnizând o gamă largă de produse, de la materiale plastice, poliuretani, catalizatori auto, lacuri şi vopsele, produse pentru textile şi piele, până la aditivi pentru combustibili ,materiale catodice şi electroliţi pentru bateriile litiu-ion de înaltă performanţă.

Ce nu ştiaţi e că în România, compania germană colaborează cu cei doi producători de automobile: Dacia Renault şi Ford. Spre exemplu, ştergătoarele de parbriz, diferite piese pentru motor, tahometrele sau ventilatoarele folosite pentru producţia de automobile din România sunt fabricate din materiale BASF. De asemenea, toate modelele Dacia construite în România sunt vopsite cu produse BASF.

Materialele plastice încep să fie utilizate pe o scară tot mai largă în industria auto. Dacă în anul 1970, masele plastice reprezentau doar 6% din masa totală a unui autovehicul, în prezent acestea reprezintă între 12% şi 15% din masa unui model nou. Până în 2020 se preconizează o creştere de până la 25%. Cât reprezintă în medie produsele chimice din preţul unui autovehicul? Între 650 şi 850 euro.

Prezenţa nemţilor în România e de natură să ne bucure, poate aşa va creşte şi calitatea muncii prestate din vopsitoriile autohtone.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.