Pedala de acceleraţie se blochează şi la Dodge

Blestemul pedalei de acceleraţie înţepenite se întoarce ca un bumerang şi asupra constructorilor americani, NHTSA investigând modelul Dodge Caliber care, se pare, că suferă de această hibă.

Pedala de acceleraţie se blochează şi la Dodge Pedala de acceleraţie se blochează şi la Dodge

National Highway Traffic Safety Administration a primit până în prezent plângeri de la cinci şoferi de Dodge Caliber, ale căror maşini au prezentat aceleaşi simptome ca şi în cazul scandalului de la Toyota. Prin urmare organizaţia americană a decis verificarea modelelor Caliber produse în 2006. Chrysler a recunoscut această problemă, dar a subliniat că din cele 161.000 de modele produse în întreg anul 20006, doar 10.000 de exemplare produse în Aprilie ar fi afectate de această problemă.

Care ar fi explicaţia acestei situaţii incomode pentru Chrysler? Pedalele lui Caliber sunt produse de CTS Corp, aceeaşi companie care furnizează pedalele şi pentru Toyota. Acum marea întrebare este dacă acestea sunt cazuri izolate, sau sunt primele scântei ale unui scandal de proporţii care ar putea să cuprindă şi Chrysler.

Oficialii Chrysler au subliniat că nu ar trebui să fie un motiv de panică pentru că Dodge Caliber are în standard un sistem de monitorizare care taie alimentarea, dacă frâna şi acceleraţia sunt apăsate la maxim în acelaşi timp. Dar au pus la dispoziţie un număr de telefon la care proprietarii se pot adresa pentru reclamaţii. Despre modelele oferite în Europa nu se menţionează nimic, dar este posibil ca şi acestea să intre în operaţiunea de rechemare.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.