Peisaj dezolant la Pasajul Domneşti. Asociaţia Pro Infrastructura spune că există autorizaţie pentru doar 1% din lucrări - VIDEO

Pasajul suprateran de la Domneşti, configurat sub formă de sens giratoriu suspendat, va fi construit la intersecţia dintre Strada Prelungirea Ghencea - DJ602 şi Centura Bucureşti.

Peisaj dezolant la Pasajul Domneşti. Asociaţia Pro Infrastructura spune că există autorizaţie pentru doar 1% din lucrări  - VIDEO Peisaj dezolant la Pasajul Domneşti. Asociaţia Pro Infrastructura spune că există autorizaţie pentru doar 1% din lucrări - VIDEO

CNAIR a începeut în luna mai a acestui an, demolarea construcţiilor amplasate pe culoarul de expropriere aferent Pasajului Domneşti. La acel moment construcţia pasajului, cu o lungime de 374 de metri, avea un cost anunţat de peste 91 de milioane de lei fără TVA, iar termenul de finalizare era de 24 de luni de la începerea lucrărilor. Se pare însă că lucrările vor dura mai mult de atât.

Asociaţia Pro Infrastructura a postat pe Facebook câteva imagini cu stadiul lucrărilor la sfârşitul lunii iunie.

„Peisaj dezolant la Pasajul Domneşti, noul nod rutier dintre DNCB şi DJ602 din vestul Capitalei. Sâmbătă dimineaţă, pe o vreme perfectă, nu era niciun fel de mişcare în şantier.”

VIDEO

Motivul ar fi că există autorizaţie de construire pentru doar aproximativ 1% din lucrări.

„Restul de 99%?! Doamna Firea a cerut modificări în proiectul tehnic (după ce se semnase contractul cu Straco) astfel încât să se includă o buclă de întoarcere a tramvaiului chiar la pasaj, aşa că este nevoie de exproprierea unei suprafeţe de teren în plus.

Executivul trebuie să adopte Hotărârea de Guvern aferentă acestor exproprieri suplimentare. Proiectul de HG este, în prezent, pe circuitul interministerial. Adică se plimbă prin birouri după semnături şi aprobări. Abia apoi se poate emite autorizaţia de construire necesară.

Aşa că deocamdată antreprenorul aşteaptă ca autorităţile să-şi facă treaba. Iar exasperarea şoferilor va continua cel puţin doi ani de zile, atât cât este termenul contractual de execuţie (care curge din momentul rezolvării birocraţiei)”, este mesajul celor de la Asociaţia Pro Infrastructura postat pe Facebook. 

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.