Pentru a nu fi din nou luate prin surprindere, autorităţile cheltuie 33 de milioane de euro

În speranţa că iarna nu va prinde, din nou (pentru a nenumărata oară), autorităţile nepregătite, compania naţională de autostrăzi şi drumuri naţionale din România (CNADNR) a organizat o licitaţie în urma căreia a cumpărat noi loturi de autospeciale pentru deszăpezire. Detalii în continuare.

Pentru a nu fi din nou luate prin surprindere, autorităţile cheltuie 33 de milioane de euro Pentru a nu fi din nou luate prin surprindere, autorităţile cheltuie 33 de milioane de euro

Compania naţională de autostrăzi şi drumuri naţionale din România (CNADNR) a cumpărat noi utilaje de deszăpezire, astfel că iarna care urmează ar trebui, cel puţin teoretic, să nu mai ia autorităţile prin surprindere. Potrivit Mediafax, CNADNR a organizat o licitaţie pentru autofreze de curăţat zăpada şi alte autospeciale de deszăpezire.

Autofrezele Fresia au capacitatea de a curăţa rapid drumurile acoperite cu zăpadă

Valoarea totală a licitaţiei organizate în 24 octombrie a fost de 33 de milioane de euro, iar majoritatea contractelor (11 din 12) a mers către compania italiană Fresia, care va livra autofreze de capacitate medie şi mare. După cum putem vedea în imaginile preluate de pe site-ul fabricantului, este vorba de autofreze moderne, capabile să facă faţă troienelor mult mai eficient decât simplele pluguri româneşti.

Sperăm să le vedem la timp în acţiune pe şoselele româneşti

Oficialii companiei au precizat că noile autofreze vor ajunge la direcţiile regionale CNADNR din Bucureşti, Craiova, Cluj, Timişoara, Braşov, Iaşi şi Constanţa. Tot ce putem spera este să fie aduse în ţară în timp util, pentru ca autorităţile să nu mai fie luate prin surprindere de ninsori.

Troiene de 2 metri? N-ar trebui să fie o problemă...

Al 12-lea contract a fost adjudecat de compania Grădinariu Import Export din Bucureşti, care va furniza vehicule echipate pentru intervenţii speciale.

Mai multe detalii pe mediafax.ro.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.