Permis retras pe viaţă pentru şoferii prinşi beţi la volan

Autor: Marius Vișan 09 mart. 2016 Știri auto
Permis retras pe viaţă pentru şoferii prinşi beţi la volan

 


Senatorii şi deputaţii propun o lege care prevede sancţiuni foarte dure pentru şoferii prinşi că s-au urcat la volan după ce au consumat alcool. Conform ziarului Libertatea.ro cei care sunt prinşi băuţi la volan vor rămâne fără permis pentru doi ani sau cinci ani, iar în cazul în care recidivează respectivul individ nu va mai putea lua niciodată permisul auto. 

”Nu este normal ca aceia care nu se pot lăsa de băutură să aibă dreptul de a conduce. Aceşti indivizi sunt pericol public care omoară oameni sau distrug alte bunuri. Trebuie spus stop acestor inconştienţi. Sancţiunile de acum din lege sunt lejere pentru beţivii care conduc maşini pe drumuri publice. Nu există scuze pentru faptul că ai condus băut. Asta e inconştienţă şi nesimţire, trebuie sancţionată”, ne-a spus Petru Movilă, unul dintre iniţiatorii legii, pentru Libertatea.ro.

În acest moment amenzile prevăzute pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice sunt destul de mari. Ele pornesc de la 5.000 de lei şi pot ajunge până la 15.000 de lei.

În funcţie de alcoolemia depistată perioada de suspendare a permisului şi amenzile diferă, iar cu cât şoferul are mai mult alcool în sânge cu atât sancţiunile cresc. 

În trafic, prima verificare asupra consumului de alcool o face poliţistul rutier, cu ajutorul unui aparat verificat metrologic. Dacă aparatul arată o concentraţie de peste 0,40 mg/l în aerul expirat, şoferul va fi obligat să meargă la o unitate medicală, unde i se vor recolta probe de sânge pentru stabilirea exactă a alcoolemiei.


 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Vlad MIRONESCU
Vlad MIRONESCU

Comentarii
Inchide