Peste 2.000 de Subaru noi vor ajunge la fiare vechi

Autor: ProMotor 19 iul. 2019 Știri auto
Peste 2.000 de Subaru noi vor ajunge la fiare vechi

Subaru a descoperit probleme de sudură la o serie de maşini noi şi a decis să le distrugă decât să le repare, întrucât problemelor pot duce la accidente şi prezintă risc ridicat pentru pasageri, informează Drive Tribe.

Este vorba despre peste  sedanul Legacy şi SUV-ul Outback. Subaru a anunţat că unul dintre furnizorii săi nu a curăţat corespunzător una dintre maşinile sale, iar anumite suduri ale unor componente nu au fost efectuate corespunzător. Este vorba despre componentele metalice care despart zona motorului de cabină.

Subaru a depistat problemă la o săptămână de la apariţia ei, iar asta înseamnă că majoritatea maşinilor produse încă nu au ajuns la clienţi. Doar 20 de maşini au fost livrate, din totalul modelelor afectate de 142 Legacy şi 1.965 Outback.

Proprietarilor li se vor oferi două opţiuni: răscumpărarea maşinii de către Subau sau înlocuirea ei.

Operaţiunile de buy-back sunt rare, dar nu excepţionale. În scandalul Dieselgate, Volkswagen s-a oferit să răscumpere mii de maşini, iar Subaru a mai efectuat această operaţiune cu SUV-ul Ascent, care avea o problemă tot cu sudurile.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide