Peste 72 de dolari pe baril

Preţul petrolului a urcat luni peste 72 de dolari pe baril, atenţia investitorilor revenind asupra estimărilor privind creşterea accelerată a cererii, după ce situaţia pe pieţele financiare s-a calmat, ca urmare a infuziilor de capital efectuate de băncile centrale internaţionale.

Peste 72 de dolari pe baril Peste 72 de dolari pe baril
Cotaţia ţiţeiului de referinţă pe piaţa americană, cu livrare în luna septembrie, a crescut cu 72 de cenţi în timpul şedinţei de tranzacţionare, la 72,19 dolari pe baril, după ce a încheiat ziua de vineri în scădere cu 12 cenţi. Petrolul Brent, de referinţă la bursa londoneză, a fost cotat la 71,05 dolari pe baril, în urcare cu 66 de cenţi, continuând avansul înregistrat la sfârşitul celei mai recente şedinţe de tranzacţionare, de 18 cenţi.

Până la finele săprămânii trecute, petrolul a pierdut peste 9%, după ce a atins, la 1 august, nivelul record de 78,77 dolari pe baril.

Analiştii apreciază însă că indicatorii care surpind principalele evoluţii ale pieţelor vor reveni în centrul atenţiei, asfel că preţul petrolului va creşte.

Agenţia Internaţională a Energiei, care acordă consultanţă unui număr de 26 de state industrializate, a anunţat, săptămâna trecută, că cererea mondială de petrol va creşte într-un ritm mai rapid în 2008 comparativ cu acest an şi a intensificat presiunile asupra Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) în vederea majorării producţiei.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.