Peugeot 308 HDi - record de consum

Constructorul francez a intrat în Guiness Book, dar nu cu un record obţinut în Europa, ci... în Australia, unde Peugeot 308 1,6 HDi a devenit cel mai economic automobil.

Peugeot 308 HDi - record de consum Peugeot 308 HDi - record de consum
De fapt, Peugeot 308 a intrat în Cartea Recordurilor pentru două recorduri: cel mai econom automobil cu motorizare diesel, pe de o parte, dar şi cel mai economic automobil de pe continentul australian, în comparaţie cu toate tipurile de motorizare existente acolo.

Maşina a fost condusă timp de 25 de zile de John şi Helen Taylor, în cei 14.580 de kilometri parcurşi Peugeot 308 1,6 HDi obţinând un consum mediu de 3,13 litri/100 km - în condiţiile în care consumul mediu oficial se cifrează la 4,9 litri/100 km. Cu atât mai mult cu cât maşina era un model de serie (echipare XS, cutie manuală), iar portbagajul a fost plin cu bagajele celor doi temerari.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.