Peugeot 508 este disponibil în România. Ce preţuri are şi ce oferă noul sedan francez – GALERIE FOTO

Autor: ProMotor 05 apr. 2019 Știri auto

Noul Peugeot 508 este disponibil la toţi concesionarii autorizaţi ai mărcii franceze din România, la preţuri începând cu 24.644 euro (TVA inclus).

La acest preţ este oferită versiunea Peugeot 508 Active 1.5 BlueHDi STT 130 CP BVM6.

Sedanul francez este fabricat la uzina din Mulhouse, în timp ce sistemul de propulsie este conceput la fabricile din Trémery and Douvrin.

Gama de motoare este compusă din noua generaţie de motoare Euro 6.2 PureTech şi BlueHDi (cu tehnologie SCR avansată) pentru cele mai bune valori ale emisiilor de CO2. Astfel, există două motoare pe benzină noi dezvoltate de baza motorizării PureTech 1.6L: PureTech 180 S&S EAT8 şi PureTech 225 S&S EAT8 (doar pe versiunea GT). Patru unităţi diesel bazate pe motorizările BlueHDi 1.5L şi 2.0L sunt disponibile:BlueHDi 130 S&S BVM6 (singura în asociere cu transmisie manuală cu 6 rapoarte), BlueHDi 130 S&S EAT8, BlueHDi 160 S&S EAT8 şi BlueHDi 180 S&S EAT8.

Transmisia este asigurată de două unităţi, una manuală cu 6 trepte, precum şi noua cutie automată cu 8 trepte cu schimbător de viteze electric.

Cu o lungime de 4,75 m, noul PEUGEOT 508 este una dintre cele mai compacte berline de pe piaţă. Cu toate că lungimea a fost redusă cu 8 cm faţă de generaţia precedentă, ampatamentul (2,79 m), a fost scurtat cu doar 2,4 cm.  Lăţimea de 1,84 m a fost crescută cu 2 cm în plus faţă de generaţia precedentă, în timp ce înălţimea a scăzut cu 6 cm, ajungând la 1,40 m.

Noul model are o aerodinamică excelentă, coeficientul de rezistenţă fiind de 0.26 Cx. Dimensiunile jantelor variază între 16-19 inch. Volumul portbagajului este de 487 litri (1.573 litri cu bancheta rabatată), iar accesul la acesta se face prin hayonul hands-free.

Sistemul i-Cockpit trece la un alt nivel

Sistemul i-Cockpit, care a echipat în premieră modelul PEUGEOT 208 în 2012, a evoluat pe măsură ce noi modele au fost introduse în gamă.  Componentele esenţiale ale acestui sistem sunt: volan compact, ecran tactil HD capacitiv de 10 inchi şi o zonă digitală a cadranelor de 12.3 inchi.

Ecranul tactil central se integrează perfect în planşa de bord, la aproximativ aceeaşi înălţime cu unitatea zona digitală a cadranelor. Pe nivelul de echipare Active, ecranul tactil are 8 inch, iar începând cu nivelul de echipare Allure acesta este în versiune High Definition de 10 inchi. Cu ajutorul celor 7 butoane de comutare tip pian pot fi controlate funcţiile maşinii, precum radio, aer condiţionat, navigaţie, telefon, aplicaţii mobile, setările maşinii şi i-Cockpit® Amplify.

O gamă largă de sisteme de asistenţă

Noul Peugeot 508 oferă o gamă largă de sisteme de asistenţă la condus. Noutăţile sunt: sistem Night Vision, o premieră pe acest segment şi Cruise Control Adaptiv cu funcţie Stop & Go (în combinaţie cu transmisia automată EAT8), sistemul Lane Positioning Assist, (asociat cu Cruise Control Adaptiv cu funcţie Stop & Go), în premieră pentru gama Peugeot, Active Safety Brake de ultimă generaţie (detectează pietonii şi bicicliştii atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte la viteze de până la 140km/h şi Distance Alert, sistemul Lane Keeping Assist (inclusiv marginea drumului), Alertă Atenţie Şofer, High Beam Assist, Recunoaşterea indicatoarelor de viteză şi recomandări, Recunoaşterea extinsă a semnelor de circulaţie (Stop, sens unic etc.) şi sistem de monitorizare activă a unghiului mort.

Sistemul Night Vision utilizează o cameră video cu infraroşu pentru a detecta persoane şi animale aflate în preajma vehiculului pe timp de noapte şi în condiţii de vizibilitate redusă, pe o rază de până la 200 de metri. Imaginile surprinse cu ajutorul camerei video sunt redate pe ecranul tactil, în câmpul de viziune al şoferului, pentru mai multă siguranţă.

Pe drumurile din oraşe, şoferul beneficiază, de asemenea, de sisteme de asistenţă precum Visiopark (360° vision) şi sistemul de ultimă generaţie Full Park Assist, cu funcţie Flankguard (disponibilă doar cu transmisie automată EAT8). 

Conectivitatea este asigurată de navigaţia conectată 3D cu TomTom® Traffic, sistemul Mirror Screen – compatibil cu Mirrorlink, Android Auto şi Apple Carplay. Totodată, oferă încărcare a telefonului prin inducţie, patru prize USB, PEUGEOT Connect SOS & Assistance, sistemul de apelare automată în caz de urgenţă şi pachetele PEUGEOT Connect.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide