Peugeot 508 RXH - Diesel-electric hybrid

Peugeot atacă Volvo XC70, Audi A6 Allroad şi Subaru Outback cu 508 RXH.

Peugeot 508 RXH - Diesel-electric hybrid Peugeot 508 RXH - Diesel-electric hybrid

La Peugeot chiar se întâmplă ceva interesnt şi frumos. Marca franceză parcă renaşte, dar într-un mod frumos. Am condus RCZ şi am descoperit un model sport extrem de apetisant. Anul acesta în primăvară am văzut 508 atât în versiunea berlină cât şi SW. O maşină agreabilă. Astăzi Peugeot ne-a prezentat 508 RXH. Făcând abstracţie de faptul că particula RXH ne trimite uşor cu gândul la un Lexus hibrid, descoperim un crossover extrem de elegant.

Spre deosebire de potenţialii rivali, modelul francez aduce ceva nou, este un hibrid. Acest model vine cu un motor de 2.0 litri HDI care dezvoltă 163 CP, responsabil cu angrenarea roţilor faţă, dar există şi un motor electric de 37 CP care le pune în mişcare pe cele din spate. În total agregatul oferă 200 CP şi un cuplu de 450 Nm, dintre care 300 Nm pe puntea faţă proveniţi din energia termică şi 150 Nm pe spate, proveniţi din curentul electric. Practic vorbim despre un împrumut tehnologic de la modelul 3008 HYbrid4. 508 RXH se laudă cu o emisie de noxe de 109 g/km de CO2.

Oferă posibilitatea rulării în mod complet electric, iar consumul mediu declarat de Peugeot este de 4,2 litri pentru 100 km. Din punct de vedere estetic modelul iese uşor în evidenţă datorită gărzii la sol mărite, a protecţiilor pentru caroserie, faptului că ecartamentul a fost uşor mărit. Totuşi ies în evidenţă grupurile de LED-uri din bara faţă care rămân aprinse atât ziua cât şi noapte. Apropo de poziţionarea acestor LED-uri, francezii au găsit o asemănare cu un leu care se pregăteşte să îşi muşte victima. Să vedem care vor fi victimile lui 508 RXH. Modelul va fi prezentat în premieră mondială la salonul auto de la Frankfurt din septembrie şi va putea fi cumpărat în primăvara anului următor.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.