Peugeot EX1 - record pe Nurburgring

Conceptul Peugeot EX1 prezentat la Salonul Auto de la Paris a obţinut un nou record pe emblematicul circuit Nurburgring: 9'01''338

Peugeot EX1 - record pe Nurburgring Peugeot EX1 - record pe Nurburgring

După ce a doborât recorduri pe circuite din Franţa (Monthlery) şi China (Chengdu), prototipul electric Peugeot a venit în Germania. Pe legendarul circuit Nurburgring Nordschleife, EX1 a parcurs cei 20,832 km avându-l la volan pe Stephane Caillet, directorul tehnic Peugeot Citroen şi a bătut recordul de viteză pentru automobile electrice.

EX1 a efectuat cel mai rapid tur în nouă minute, o secundă şi 338 miimi cu o viteză medie de 138, 324 km/h în condiţii meteo nu foarte favorabile.

Precedentul record pentru automobile electrice pe Nurburgring fusese stabilit în 2010 şi era de 9'51''450.

Recordul realizat de Peugeot EX1 la Nurburgring a fost omologat de WIGE Performance, firma care asigură cronometrajul oficial pe Nordschleife.

Peugeot EX1 este un automobil concept cu propulsie electrică. Este animat de două motoare electrice ce dezvoltă 340 CP.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.