Peugeot ne prezintă modelul de curse 208 R2

Constructorul francez Peugeot a lansat primele imagini şi detalii oficiale cu noul 208 R2, model care va debuta în acest weekend la Tour de Corse în Franţa. Vezi în continuare ce îmbunătăţiri aduce acest model faţă de 207 RC Rallye

Peugeot ne prezintă modelul de curse 208 R2 Peugeot ne prezintă modelul de curse 208 R2

Înaintea debutului oficial de la Tour de Corse, Peugeot ne face o scurtă prezentare a modelului 208 R2. După spusele oficialilor constructorului francez, Peugeot 208 R2 se va remarca prin performanţele foarte bune pe care le oferă, dar şi prin costurile foarte mici pentru asemenea maşini de competiţie.

Peugeot 208 R2 este echipat cu un motor de 1,6 litri

208 R2 este propulsat de un motor de 1,6 litri ce dezvoltă 185 CP la 7.800 RPM şi un cuplu motor de 190 Nm la 6.300 RPM, acesta fiind cuplat la o cutie de viteze secvenţială cu şase rapoarte. Noul model este mai uşor cu 40 kg decât 207 RC Rallye, iar oficialii Peugeot susţin că este un pas înainte în ceea ce priveşte performanţele dinamice. Pe lângă faptul că 208 R2 este mai performant decât predecesorii săi, acest model este şi mai prietenos cu natura obţinând un consum de carburant scăzut şi emisii de CO2 mai mici.

Modificările exterioare sunt minore şi au un rol strict funcţional.

În ceea c priveşte design-ul exterior nu s-au efectuat modificări majore. Peugeot susţine că 208 este un model cu un aspect foarte dinamic şi în varianta de serie, iar modificările pe care le-au făcut au un rol strict funcţional. Peugeot 208 RC este o maşină perfectă pentru piloţii începători, care oferă performanţe foarte bune în raport cu preţul plătit. Pe lângă acest model, Peugeot va mai lansa în decursul acestui an încă două maşini de competiţie bazate pe 208: varianta pentru circuit şi 208 R5. Viitorii clienţi pot alege între un kit care le va scoate din buzunar 37.000 euro sau un model deja construit cu un preţ de 57.000 euro.

Un model deja construit costă 57.000 euro.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.