Peugeot şi Citroen acuzate. Ce ar fi făcut cu 2 milioane de maşini?

Noi în cine mai credem?

Peugeot şi Citroen acuzate. Ce ar fi făcut cu 2 milioane de maşini? Peugeot şi Citroen acuzate. Ce ar fi făcut cu 2 milioane de maşini?

Francezii, prin vocea numărul 1 a presei locale – Le Monde- susţin că au nişte documente care ar putea penaliza Citroen, DS şi Peugeot (grup PSA) cu vreo 5 miliarde de euro pentru aproape 2 milioane de maşini. DGCCRF (Direction generale de la concurence, de la consommation et de la repression des fraudes – un fel de consiliul concurenţei, protecţia consumatorului şi direcţia antifraudă 3 în 1) a investigat grupul pentru posibile măsluiri ale consumurilor şi noxelor la acest număr enorm de maşini.

Ziarul francez a citat un document oficial PSA obţinut de DGCCRF în care e specificată nevoia de a ascunde nişte aspecte legate de un mecanism în relaţie cu posibilele acuzaţii. Totodată, cele aproape 2 mil. de maşini “umblate” sunt estimate de DGCCRF.

Amenda de 5 miliarde de euro este calculată de Le Monde în urma procentelor aplicate la veniturile din ultimii ani. Auto Express scrie că un inginer PSA a recunoscut că producătorul a folosit pe maşini un procedeu prin care controlul emisiilor era anulat la temperaturi mari de funcţionare ca să eficientizeze randamentul.

Grupul PSA a fost revoltat de ceea ce a apărut în presă şi a spus că nu a fost contactat de nicio autoritate. În plus, producătorul  a spus de mai multe ori că motorul funcţionează conform convenţiilor de exploatare ale clienţilor în viaţa reală: sunt favorizate emisiile uşoare de oxizi de azot în oraş şi este găsit echilibrul optim între emisiile de CO2 şi Nox afară din oraş.  

 

 

 

 

 

 

 

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.