Peugeot şi Citroen acuzate. Ce ar fi făcut cu 2 milioane de maşini?

Autor: Alexandru Banu 11 sept. 2017 Știri auto
Peugeot şi Citroen acuzate. Ce ar fi făcut cu 2 milioane de maşini?

Francezii, prin vocea numărul 1 a presei locale – Le Monde– susţin că au nişte documente care ar putea penaliza Citroen, DS şi Peugeot (grup PSA) cu vreo 5 miliarde de euro pentru aproape 2 milioane de maşini. DGCCRF (Direction generale de la concurence, de la consommation et de la repression des fraudes – un fel de consiliul concurenţei, protecţia consumatorului şi direcţia antifraudă 3 în 1) a investigat grupul pentru posibile măsluiri ale consumurilor şi noxelor la acest număr enorm de maşini.

Ziarul francez a citat un document oficial PSA obţinut de DGCCRF în care e specificată nevoia de a ascunde nişte aspecte legate de un mecanism în relaţie cu posibilele acuzaţii. Totodată, cele aproape 2 mil. de maşini “umblate” sunt estimate de DGCCRF.

Amenda de 5 miliarde de euro este calculată de Le Monde în urma procentelor aplicate la veniturile din ultimii ani. Auto Express scrie că un inginer PSA a recunoscut că producătorul a folosit pe maşini un procedeu prin care controlul emisiilor era anulat la temperaturi mari de funcţionare ca să eficientizeze randamentul.

Grupul PSA a fost revoltat de ceea ce a apărut în presă şi a spus că nu a fost contactat de nicio autoritate. În plus, producătorul  a spus de mai multe ori că motorul funcţionează conform convenţiilor de exploatare ale clienţilor în viaţa reală: sunt favorizate emisiile uşoare de oxizi de azot în oraş şi este găsit echilibrul optim între emisiile de CO2 şi Nox afară din oraş.  

 

 

 

 

 

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide