Peugeot Total ocupă două locuri pe podium la Le Mans 2011

Ediţia din acest an a celei mai importante curse de anduranţă din lume, Le Mans, i-a adus echipei Peugeot Total două locuri pe podium.

Peugeot Total ocupă două locuri pe podium la Le Mans 2011 Peugeot Total ocupă două locuri pe podium la Le Mans 2011

Pe măsură ce se apropie ultima parte a traseului, ploaia începe să cadă cu putere. Este ora 12:20. pilotul maşinii Peugeot cu numărul 8 face o mişcare îndrăzneaţă: echipează maşina cu anvelope mixte, în timp ce toate celelalte maşini au slick-uri. Simon Pagenaud continuă cursa cu slickuri, riscând, ceea ce ajută monopostul cu numărul 9 să recupereze terenul pierdut în favoarea liderului
Lotterer (Audi Nr. 2).

Pe măsură ce ploaia devine tot mai deasă, Simon Pagenaud pare a fi singurul care se adaptează rapid condiţiilor. În doar câteva ture, pilotul masinii cu numărul 9 reuşeşte să recupereze aproape un minut fa.ă de masina Audi. Au mai rămas o oră si jumătate din cursa de la Le Mans edi.ia 2011, iar cele două masini sunt despăr.ite de doar15 secunde.

Este ultima oră de cursă, iar tensiunea devine aproape palpabilă. Audi R18 se opreste la 14:06, Lotterer fiind nevoit să meargă la pit-stop, în timp ce Simon Pagenaud recuperează cele 3'28" secunde. Apoi, Audi Nº2 si Peugeot N9 ajung la ultima oprire în acelasi timp, însă Audi continuă cursa cu anvelope noi. Doar 8 secunde îi despart pe cei doi înainte cu 30 minute de sfârsitul acestei ediţii a cursei. Simon Pagenaud ajunge la final cu doar 13 secunde în urma masinii Audi Nº2, pilotată de Lotterer. Cele două masini au rămas în cursă pe toată durata acesteia, timp de 24 ore.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.