Peugeot va oferi un model low-cost de 9.000 euro din 2013

Conform germanilor de la Auto Bild, Peugeot va intra în curând în clubul maşinilor low-cost, cu un model de dimensiunile unui VW Golf, dar la preţ de Dacia Sandero. Cum sună?

Cei de la Peugeot se gândesc de ceva vreme la un model low-cost, care să rivalizeze cu celebrele deja Logan şi Sandero, dar, până acum, planurile au fost foarte vagi. Se pare că reînvierea mărcii Talbot nu se va mai întâmpla, aşa că germaniii de la Auto Bild vin cu noi informaţii - VEZI AICI RANDĂRILE.

Pe lângă o versiune sedan, care ar trebui să fie lansată în ţările din nordul Africii, dar şi din estul Europei începând cu 2013, francezii vor oferi pe plan european şi o versiune hatchback a acestui Peugeot low-cost, care ar trebui să aibă un preţ de pornire de numai 9.000 euro - mic pentru clasa mică în Germania, dar încă măricel raportat la Dacia Sandero, care porneşte de la 6.990 euro.

Cum vor obţine francezii acest preţ redus? Ei bine, se pare că noul model se va baza pe o platformă tehnică alungită a actualului Peugeot 206+ (care nu e altceva decât un remake în stil 207 al precedentului model de succes Peugeot 206, lansat în 1998).

Astfel, hatchback-ul Peugeot low-cost va avea dimensiuni mari, cu o lungime de 4,15 metri şi un portbagaj de 350 de litri, valori apropiate de ce oferă clasa compactă, . În plus, designul va fi unul dintre punctele forte, noul model urmând a fi foarte arătos pentru ceea ce ne-am aştepta în mod normal de la o maşină ieftină.

Calitatea interiorului ni se promite la cote normale, cu accentul pus pe durabilitatea materialelor, iar motorizările vor fi asigurate atât de motoare pe benzină (de 75 şi 95 CP), cât şi de două dieseluri (de 70 şi de 92 CP). Nivelul de echipare va fi unul foarte bun, la nivelul securităţii Peugeot-ul low-cost promiţând un standard mai ridicat decât al actualului Sandero.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.