Peugeot XY Concept, pregătit pentru Geneva

Alături de premiera gamei 208, standul Peugeot de la salonul auto elveţian va găzdui şi conceptul chic XY, ce va surprinde prin caroseria sa cu nuanţe schimbătoare.

Peugeot XY Concept, pregătit pentru Geneva Peugeot XY Concept, pregătit pentru Geneva

De vreme ce primele imagini cu Peugeot 208 au fost prezentate, iar standul francezilor de la Salonul Auto Geneva 2012 va găzdui, cu siguranţă, noul model de clasă mică, este timpul să ne concentrăm asupra conceptelor pregătite de companie. Realizat pe baza lui 208, XY Concept foloseşte caroseria în două portiere, fiind descris de creatorii săi drept "urban chic".

Pentru a merita acest statut, maşina va folosi câteva trucuri vizuale menite să o facă de-a dreptul irezistibilă. În primul rând, vopseaua poartă numele "Pulsion", fiind caracterizată printr-o însuşire cu adevărat specială. Mai precis, aceasta îşi schimbă culoarea, în funcţie de distanţa dintre maşină şi pietoni.

Procesul este posibil datorită aplicării foarte precise a nu mai puţin de 16 straturi de vopsea şi lac. Jantele din aliaj, cu dimensiunea de 18 inchi beneficiază de un design dual, cu efect special, iar inserţiile cromate sunt prezente din abundenţă la nivelul caroseriei maşinii.

Atmosefera de la interior micului Peugeot este îmbunătătţită datorită pafonului panoramic, iar sub capotă, e-Hdi-ul de 115 CP îşi face datoria, alături de transmisia manuală în şase trepte. Chiar dacă soluţia aleasă pentru vopseaua exterioară pare extravagantă, rămâne de văzut dacă XY Concept nu va da naştere măcar unei ediţii speciale pentru 208.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.