Piaţa auto din Europa în criză

Criza economică globală se reflectă şi în piaţa auto din Europa, aceasta înregistrând în luna recent încheiată o scădere de 14,5%. Luna octombrie a însemnat de asemenea, cea de-a şasea lună de declin consecutiv al pieţei europene.

Piaţa auto din Europa în criză Piaţa auto din Europa în criză

Înmatriculările de automobile noi din Europa au scăzut cu 5,4% în cele zece luni ale lui 2008, până la 12,85 milioane unităţi, iar octombrie a consemnat o diminuare cu 14,5%, la 1,13 milioane unităţi, conform Asociaţiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA).

România nu a făcut excepţie şi şi-a diminuat tranzacţiile de automobile noi cu 10,6% în octombrie (de la 27.376 unităţi la 24.438 unităţi - n.r.). Cea mai importantă piaţă europeană, cea  germană a consemnat un regres de 8,2% în octombrie (la 258.814 automobile), însă a avut o creştere de 0,3% (la 2,63 milioane de unităţi) după primele zece luni. Singura piaţa care nu a scăzut este cea austriacă care a avansat cu 4% în octombrie (la 25.992 unităţi - n.r.).

Marii producători europeni şi-au văzut vânzările considerabil diminuate, odată cu instaurarea crizei financiare.  BMW a vândut cu 9,2% mai puţin automobile în Octombrie în Europa, iar Mercedes a scăzut cu 18,1%, primul declin în ultimii 15 ani. G.M. Europa a pierdut 12,3%  în trimestrul al treilea. Iar Ford a scăzut pe  cele mai importante 19 pieţe în care este implicată şi în total cu 12,4% în Octombrie.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.