Piaţa auto din Europa în scădere

Piaţa auto din Europa se alfă într-un regres continuu în 2008, în cele 8 luni ale anului înregistrându-se o scădere cauzată de creşterea preţurilor la combustibil.

Piaţa auto din Europa în scădere Piaţa auto din Europa în scădere

Dacă în luna Iulie vânzările pe plan european au scăzut cu 7,3%, luna august a fost şi mai nefastă cifrele de vânzări diminuându-se cu 15,7%. Trendul general al primelor 8 luni este unul descrescător, înregistrându-se un minus de 3,9% la nivelul Uniunii Europene, conform Asociatiei Constructorilor de Automobile Europeni.

În luna iulie singura piaţa din Vest care s-a păstrat pe plus a fost cea germană cu un infim 1,5%. Recordul negativ a fost înregistrat de România, vânzările contractându-se cu 33%, faţă de Iulie 2007, o scădere colosală pentru piaţa noastră care a raportat cifre fruntaşe întotdeauna. Per ansamblu, în luna a şaptea a anului 2008, vesticii au înmatriculat cu 8,9% mai puţine automobile noi decât anul precedent.

Luna august a anului 2008 a confirmat tendinţa estivala, piaţa din Europa de Vest scăzând cu 16,5%. Spania a înregistrat cel mai accentuat colaps, de 41,3%. În România vânzările au scăzut în august cu 9%, în timp ce în Ungaria vânzările au scăzut cu 23% şi în Polonia au rămas stabile.

 

 

 

 

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.