Piaţa biocombustibililor se va dubla, până în 2021

Potrivit unui studiu recent, piaţa combustibililor ecologici se va dubla, pe durata unui interval de doar 10 ani.

Piaţa biocombustibililor se va dubla, până în 2021 Piaţa biocombustibililor se va dubla, până în 2021

Potrivit unui studiu recent, realizat de firma de consultanţă Pike Research, piaţa combustibililor bio se va dubla, în doar 10 ani. Astfel, previziunile arată faptul că producţia şi consumul vor evolua de la 82,7 miliarde de dolari, la cât se cifrează piaţa de combustibili bio în prezent, până la 185,3 miliarde de dolari, în 2021.

Din această sumă, numai etanolul va ajunge să totalizeze 78 de miliarde, în timp ce biomotorina ar ajunge la un nivel de trazacţionare egal cu 25.5 miliarde de dolari. Statele Unite sunt favorite în ceea ce priveşte supremaţia asupra producţiei de biocombustibili, având în vedere previziunile potrivit cărora, până în 2021, va ajunge să producă 71% din combustibilii alternativi consumaţi la nivel mondial.

Această tendinţă poate fi observată încă de pe acum. Deja în Statele Unite ale Americii 80% din porumbul cultivat este folosit pentru obţinerea de biocombustibili. Numai 20 de procente din porumbul obţinut din culturile americane ajunge să fie consumat ca hrană, de oameni şi animale.

Ca urmare, SUA se află deja în poziţia de a fi exportat doar anul trecut o cantitate de 1,5 miliarde galoane de etanol, spre nemulţumirea ecologiştilor din zonele rurale, care văd în această modalitate de a obţine combustibil, un pericol pentru protecţia mediului.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.