Piaţa de maşini noi a depăşit 100.000 de unităţi vândute în 2017, maximul din ultimii opt ani

Piaţa de maşini noi a înregistrat tranzacţii de peste

Piaţa de maşini noi a depăşit 100.000 de unităţi vândute în 2017, maximul din ultimii opt ani Piaţa de maşini noi a depăşit 100.000 de unităţi vândute în 2017, maximul din ultimii opt ani

Piaţa de maşini noi a înregistrat tranzacţii de peste 100.000 de unităţi în 2017, acesta fiind cel mai ridicat nivel din ultimii opt ani şi al patrulea an consecutiv de creştere, în timp ce piaţa maşinilor rulate din import a crescut cu 74% faţă de 2016, la 500.000 de unităţi, indicând cel mai ridicat nivel de când există statistici. 

Spre deosebire de anii anteriori, programul Rabla a avut un impact redus asupra pieţei auto în 2017, astfel că mai puţin de un sfert dintre achiziţiile din piaţă au fost efectuate prin intermediul acestuia.

Pe de altă parte, subvenţiile acordate pentru achiziţia de maşini electrice au impulsionat această nişă, dat fiind faptul că 500 de persoane au aplicat pentru a-şi cumpăra astfel de autoturisme, în timp ce în anii trecuţi cererea era de până în 50 de maşini pe an.

Tranzacţiile cu maşini rulate pe plan intern (reînmatriculările) au cunoscut şi ele un record în 2017, de peste 496.000 de unităţi, depăşind cu mult maximul din 2011 (411.000 unităţi). Această categorie a crescut cel mai mult faţă de 2016, cu 99%, eliminarea timbrului de mediu permiţând multor români să-şi vândă mult mai uşor maşina altui cumpărător din ţară.

“2017 a fost anul cu cele mai multe recorduri auto şi cu cele mai multe tranzacţii pe plan intern. Eliminarea timbrului de mediu a deblocat piaţa de maşini rulate, anul trecut înregistrându-se cel mai mare număr de înmatriculări pentru o serie de branduri auto. Spre exemplu, cele mai multe înmatriculări  de maşini noi au fost înregistrate de Dacia – 29.974 unităţi, iar de maşini rulate din import de Volkswagen – 136.268 unităţi”, spune Andrei Bereandă, Business Manager site de comerţ online.

Potrivit analizei, valoarea autoturismelor vândute în 2017 a atins 600 mil. euro, luna martie bifând cele mai multe oferte pe platformă, alături de octombrie şi mai.

Tot martie a fost şi luna cu cele mai multe maşini declarate vândute pe Autovit.ro – peste 6.000 de unităţi, în valoare totală de 55 de milioane de euro.

„Volkswagen, BMW şi Audi au fost şi în 2017 cele mai căutate, dar şi cele mai vândute mărci de maşini de pe Autovit.ro. (...) Cea mai mare valoare totală a vânzărilor s-a înregistrat la BMW – românii au cumpărat autoturisme produse de constructorul german în valoare de peste 100 de milioane de euro”, a adăugat Andrei Bereandă.

Cele mai căutate brand-uri auto au fost Audi, BMW şi Volkswagen. În ceea ce priveşte modelele de maşini căutate, acestea au fost Volkswagen Passat Audi A4 şi Volkswagen Golf.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.