Pirelli Cyber Tire

Italienii de la Pirelli au creat un cauciuc care va comunica direct cu sistemele de siguranţă activă, dar va putea şi înregistra comportamentul şoferului.

Pirelli Cyber Tire Pirelli Cyber Tire

Pneul produs de Pirelli este ticsit de senzori electronici. Senzori care ştiu să facă numeroase lucruri: află temperatura roţii, presiunea din interior şi sarcina automobilului. De asemenea pot să înregistreze acceleraţiile pe cele trei axe, calculându-se în acest mod coeficienţii de frecare sau aderenţa. Iar toate aceste date pot fi folosite de sistemele de tip ESP şi ABS pentru o recalibrare corespunzătoare condiţiilor de drum.

Dar italienii au anunţat că toate aceste date pot fi şi stocate, pentru a detecta şi corecta condusul agresiv. E clar. Nu mai cumpăra nimeni aşa ceva.


Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.