Pirelli îşi extinde fabrica de anvelope de la Slatina

România continuă să fie un punct important pe harta Pirelli. Investiţiile Grupului Pirelli în România în perioada 2005 – 2014 vor fi de peste 450 milioane de euro.

Pirelli îşi extinde fabrica de anvelope de la Slatina Pirelli îşi extinde fabrica de anvelope de la Slatina

Din 2005, anul în care şi-a început activitatea în România şi până în anul 2010, Pirelli a investit peste 300 de milioane de euro în marele Centru Industrial compus din fabrica de anvelope pentru autoturisme şi o fabrică de cord metalic, ambele situate în Slatina. Zona industrială a fost completată în anul 2008 cu fabrica de la Bumbeşti Jiu, judeţul Gorj destinată filtrelor pentru motoare diesel. Până în 2014, investiţiile Pirelli în România se vor ridica la 450 de milioane de euro. 160 de milioane de euro sunt destinaţi proiectului de extindere a fabricii de anvelope din Slatina, proiect demarat în anul 2008, şi care urmează a fi finalizat în anul 2013, având drept obiectiv mărirea capacităţii de producţie şi îmbunătăţirea competitivităţii fabricii Pirelli.

Primul Ministru al României, Emil Boc, si Preşedintele Grupului Pirelli, Marco Tronchetti Provera

Proiectul de extindere a beneficiat de un ajutor de Stat în valoare de 28 de milioane de euro în cadrul colaborării dintre Pirelli şi Guvernul României, conform HG 1165/2007. Datorită noilor investiţii, fabrica de anvelope pentru autoturisme de la Slatina va ajunge la sfârşitul anului 2011 la o producţie de peste 7 milioane de anvelope, iar la finalul proiectului de extindere producţia va atinge 10 milioane de anvelope anual. Prin proiectul de extindere a capacităţii de producţie, fabrica s-a extins de la o suprafaţă de 100.000 metri pătraţi, la 160.000 metri pătraţi, urmând sa aibă 175.000 metri pătraţi la finalul proiectului. La finalul investiţiei fabrica de anvelope de la Slatina va deveni cea mai mare fabrică din Grupul Pirelli, fiind echipată cu tehnologie de producţie non-robotizată de ultima generaţie, destinată realizării anvelopelor performante din gama Premium - Winter, Uhp Winter, High-Performance, Ultra-High-Performance, Runflat şi SUV.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.