Plângere împotriva primarului Timişoarei, prins că depăşea o coloană de maşini pe linia de tramvai

Autor: Adriana Mit 21 dec. 2017 Știri auto

Un timişorean a depus o plângere la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Timiş împotriva primarului Nicolae Robu, care, marţi, a fost fotografiat în timp ce depăşea pe liniile de tramvai o coloană de maşini, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Plângerea împotriva primarului Timişoarei, Nicolae Robu, a fost depusă, marţi, de Tudor-Virgil Bastea la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Timiş.

Timişoreanul îi informează pe oamenii legii că există o fotografie în care este surprins Nicolae Robu circulând cu maşina de serviciu pe linia de tramvai, depăşind coloana de maşini care aştepta la semafor. De asemenea, Tudor-Virgil Bastea solicită Inspectoratului de Poliţie Timiş să ia “măsurile legale care se impun”.

“În data de 19.12.2017, maşina înmatriculată cu numărul TM-01-PMT, aparţinând Primăriei Timişoara, a fost pozată în trafic, circulând pe linia de tramvai, depăşind coloana în aşteptare, la intersecţia Aleii FC Ripensia cu Bulevardul 1 Decembrie 1918. Evenimentul a fost recunoscut de primarul Timişoarei, care se afla în maşină. (…) Având în vedere următoarele: intersecţia menţionată este monitorizată video, există un acord între IPJ Timiş şi Primăria Timişoara în privinţa sancţionării pe baza probelor video, egalitatea cetăţenilor în faţa legii, solicit consultarea arhivei video pentru intersecţia menţionată şi luarea măsurilor legale care se impun”, scrie în sesizarea făcută de Tudor-Virgil Bastea către IPJ Timiş.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Timiş, Ionuţ Sârbu, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că sesizarea va fi repartizată unui poliţist, care va face verificări.

“Este o sesizare depusă din partea unui cetăţean în acest sens la IPJ Timiş, noi nu ne puteam autosesiza pornind de la fotografia respectivă. Sesizarea va fi repartizată către un poliţist, care va face verificări. Potrivit legii, regim prioritar au ambulanţa, poliţia, jandarmeria, pompierii şi corpurile diplomatice”, a afirmat Ionuţ Sârbu.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Timiş, persoanele care depăşesc coloana de maşini riscă o amendă de aproximativ 700 lei, iar permisul de conducere le este suspendat pentru 30 de zile.

Autoturismul de serviciu al primarului Timişoarei, Nicolae Robu, a fost surprins, marţi, la intersecţia Aleii FC Ripensia cu Bulevardul 1 Decembrie 1989 în timp ce depăşea pe liniile de tramvai coloana de maşini care aştepta la semafor.

Un şofer a fotografiat momentul, iar imaginea a fost postată pe Facebook. “Legile sunt pentru muritori, nu pentru primari”, a scris timişoreanul pe reţeaua de socializare.

Pe de altă parte, Nicolae Robu a recunoscut că, împreună cu şoferul său, a depăşit coloana de maşini pe liniile de tramvai, dar a precizat că poate să facă acest lucru.

“Eu pot să circul în regim de urgenţă pe şantierele din Timişoara. Evident că am fost pe şantier. Eu vorbesc în cunoştinţă de cauză, de fiecare dată, nu din ce îmi povestesc unii sau alţii”, a declarat primarul Timişoarei.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide