Planuri mari pentru Ceed-ul sportiv: primul teaser KIA Pro Ceed

De la o versiune în două uşi a hatchbackului KIA Ceed, următoarea KIA Pro Ceed vrea să evolueze la un rival foarte serios pentru hatch-coupe-uri precum Opel GTC Astra, Renault Megane Coupe sau Volkswagen Scirocco. Ce credeţi, va reuşi?

Planuri mari pentru Ceed-ul sportiv: primul teaser KIA Pro Ceed Planuri mari pentru Ceed-ul sportiv: primul teaser KIA Pro Ceed

Lansarea noii generaţii KIA Ceed la Salonul Auto Geneva 2012 aduce aşteptări mari din partea coreenilor, care au gândit maşina ca un rival direct pentru modele foarte cunoscute din clasa compactă, cum ar fi Volkswagen Golf, Opel Astra sau Ford Focus.

Acum, iată că ne testează răbdarea şi cu versiunea dedicată tinerilor: KIA Pro Ceed. Adică versiunea de caroserie în 3 uşi, a treia după hatchback-ul în 5 uşi şi breakul Ceed SW. Din păcate, pentru moment avem parte doar de schiţe ale noii KIA Pro Ceed, imaginile oficiale urmând a fi făcute publice în preajma Salonului Auto Paris 2012, unde este pregătită premiera mondială a acestei versiuni.

La nivelul motorizărilor, KIA Pro Ceed va prelua propulsoarele pe benzină şi diesel de pe hatchback, dar noutatea o va constitui vârful de gamă, care se doreşte un hot-hatch mai pretenţios, deoarece va beneficia de un motor turbo 1.6 TGDI, care va dezvolta puţin peste 200 CP - adică mai mult decât vărul Hyundai Veloster Turbo.

Evident, KIA Pro Ceed va miza şi pe mici modificări ale detaliilor exterioare, menite a o face clar mai dinamică decât sora în 5 uşi. Aşadar, coreenii sunt din ce în ce mai îndrăzneţi, iar recentul "tupeu" al oficialilor, care anunţatu că următorul obiectiv este atacarea mărcilor premium germane, nu ni se mai pare irealizabil.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.