Podul Giurgiu-Ruse, în reabilitare. Circulaţia se va relua complet abia în 2016

Autor: Adrian Mihălţianu 31 iul. 2015 Știri auto

Noul Ministru al Transporturilor, Iulian Matache, a ţinut să viziteze şantierul de pe podul Giurgiu – Ruse, cel care s-a aflat timp de ani de zile într-o stare jalnică pe partea românească. Lucrările au început să avanseze, însă prima bandă de circulaţie care va fi reparată şi la care se lucrează acum va fi gata cu strat de asfalt abia în noiembrie 2015, conform unui material al Ziarului Financiar.

Se va putea circula din nou pe ambele benzi ale părţii româneşti a podului de la finalul primului trimestru al lui 2016, iar ministrul Matache a asigurat că lucrările nu vor trena, inspectându-le personal, chiar dacă a ignorat cu această ocazie cele mai elementare reguli de protecţie a muncii pe un şantier, intrând sub grinzi fără casca şi echipament de protecţie. Nu că ar fi singurul, oficialii români fiind cunoscuţi de-a lungul timpului pentru lejeritatea cu care încalcă legea atunci când e vorba de vizitele pe şantiere.

Noul ministru al Transporturilor, dând cel mai prost exemplu pentru organizările de şantier din România

Românii care circulă spre litoralul bulgăresc trebuie să ştie că, din cauza lucrărilor, coada de la pod se întinde pe cel puţin un kilometru, până în apropierea staţiei Petrom de dinaintea vămii. 

Reparaţiile erau necesare pentru a moderniza un pod vechi de 60 de ani. Cozile se vor termina în primăvara lui 2016

Mai multe imagini şi detalii despre costurile acestor reparaţii, precum şi despre infrastructura care se mai construieşte în zonă, citiţi în materialul Ziarului Financiar.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide