Polaris a creat ATV-ul cu anvelope fără aer. VIDEO

Americanii de la Polaris Industries vor pune în vânzare un model de ATV care va veni la pachet cu un set de anvelope fără aer (nonpneumatice).

Polaris a creat ATV-ul cu anvelope fără aer. VIDEO Polaris a creat ATV-ul cu anvelope fără aer. VIDEO

Polaris va pune în vânzare pentru marele public un nou model de ATV care va fi echipat cu un set de anvelope fără aer (sau nonpneumatice). Mai exact, modelul Sportsman WV850 H.O. a fost inspirat din modelul militar M850 şi este unul dintre puţinele vehicule care rulează pe pneuri fără aer.

În curtea Polaris, aceste cauciucuri speciale au primit denumirea TerrainArmor şi au fost dezvoltate iniţial pentru uzul militar. Acum, însă, americanii vor pune la dispoziţia publicului „un număr limitat” de ATV-uri care folosesc această tehnologie, pentru suma de 14.999 de dolari americani fiecare.

Anvelopele nonpneumatice folosesc o plasă din polimeri pentru a oferi o elasticitate similară cu cea a anvelopelor clasice. Pe lângă faptul că nu trebuie umflate niciodată, aceste pneuri (sau roţi?) sunt mai ecologice decât alternativele clasice, fiindcă doar suprafaţa exterioară este acoperită cu cauciuc, material care trebuie schimbat atunci când profilul se toceşte.

La fel ca în cazul cauciucurilor normale, anvelopele nonpneumatice vor fi oferite cu diferite profiluri, în funcţie de destinaţia vehiculului – şosea, zăpadă, off-road etc.

Potrivit celor de la Polaris, pneurile TerrainArmor pot fi folosite pentru 560 km după ce s-a tras asupra lor cu cartuşe de calibrul .50. De asemenea, cauciucurile pot fi folosite pentru mai bine de 1.600 km după ce au fost tăiate pe o şină de tren/tramvai.

VIDEO:

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.