Poliția Rutieră introduce radare noi

De astăzi Poliția Rutieră are în lupta cu vitezomanii 449 de dispozitive radar de ultimă generație, ce nu pot fi detectate de aparatele antiradar disponibile pe piață.

Poliția Rutieră introduce radare noi Poliția Rutieră introduce radare noi

Poliția Rutieră își înnoiește echipamentele de monitorizare a traficului cu 449 de aparate radar noi, despre care oamenii legii spun că nu pot fi sesizate de detectoare. Aceste aparate vor fi montate pe noua flotă Dacia Logan MCV introdusă. Spre deosebire de vechile aparate, noile dispozitive Bee III vin cu camere de filmare cu o optică mai performantă (26x) și au și un sistem de filmare în infraroșu putând acționa și în zonele neiluminate.

Caracterul nedetectabil este dat de modul de funcționare în regim stand by, perioadă în care aparatul nu emite unde și este aproape imposibil de reperat de detectoare. Radarul se activează singur și trece în modul de operare atunci când sesizează o depășire a vitezei legale, surprinzând în flagrant comiterea abaterii rutiere.

Conform lui Aurelian Călineață de la Direcția Rutieră a Poliției Române, citat de MEDIAFAX, radarele separă sensurile de mers, putând monitoriza ambele benzi ale unei șosele, chiar și atunci când mașina de Poliție se află în mișcare, înregistrează și pe timpul nopții, la temperaturi foarte scăzute și pot să memoreze 30 de secunde anterior infracțiunii comise de șofer. De asemenea, datele vor fi stocate pe hard-disk extern, cu o capacitate de 80 de Gb, adică un timp de 30 de ore de înregistrare continuă și poziția radarului poate fi localizată prin GPS, în acest fel nemaiexistând polemici privind locul abaterii rutiere.

Momentan 100 de astfel de aparate au fost distribuite în teritoriu, dar încă se află în faza de testare. Conform MEDIAFAX aceste aparate vor fin introduse în funcțiune "la un moment surpriză".

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.