Poliţa RCA se modifică! Ajustări importante vor fi făcute de oficialităţi

Autor: Andrei Nan 05 oct. 2012 Știri auto
Poliţa RCA se modifică! Ajustări importante vor fi făcute de oficialităţi

Şoferii ale căror maşini sunt avariate în accidente de circulaţie fără vina lor ar urma să solicite despăgubiri propriului asigurător de răspundere civilă auto (RCA), şi nu companiei care a emis poliţa vinovatului, aşa cum se întâmplă în prezent, potrivit unei norme a Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) aflată în dezbatere publică.

CSA speră că modificarea sistemului de despăgubire le va permite păgubiţilor să-şi încaseze banii mai repede şi va forţa asigurătorii să-şi ajusteze preţurile la nivelul riscurilor asumate. Asigurătorul şoferului păgubit va achita dauna şi ulterior îşi va recupera banii de la compania care a emis poliţa vinovatului prin intermediul unui centru de compensare, fiind de aşteptat ca în aceste condiţii preţul să nu mai fie principalul reper pentru încheierea unei poliţe obligatorii.

”Asigurările de răspundere civilă auto sunt utilizate acum ca un mecanism de creştere a cotei de piaţă şi sunt generatoare de pierderi. Cheia pentru rezolvarea acestei probleme este reanalizarea tarifelor„, a declarat Cornel-Coca Constantinescu, vicepreşedinte al CSA, în cadrul unui eveniment organizat de Media XPRIMM.

 Pe de altă parte, cel mai probabil, aplicarea acestui nou sistem va duce la prăbuşirea sistemului de poliţe facultative de tip CASCO.

Mai multe informaţii pe www.zf.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide