Poliţele RCA de la Euroins, Carpatica şi Astra, cele mai reclamate la CSA în primele nouă luni

Comisia de Supravghere a Asigurărilor a primit, în primele nouă luni din 2011, un număr de 4.888 de reclamaţii şi sesizări de la asiguraţi, cele mai multe fiind pentru poliţele RCA de la Euroins, Carpatica şi Astra.

Poliţele RCA de la Euroins, Carpatica şi Astra, cele mai reclamate la CSA în primele nouă luni Poliţele RCA de la Euroins, Carpatica şi Astra, cele mai reclamate la CSA în primele nouă luni

Potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, obţinute la solicitarea MEDIAFAX, autoritatea de reglementare a primit un număr de 1.395 de reclamaţii pentru societatea Euroins, urmată de Carpatica, cu 952 de plângeri şi Astra, cu un număr de 659 de reclamaţii.

"Deşi reclamaţiile au scăzut cu aproape 15 procente faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, fapt care ne bucură, totuşi aspectele sesizate, în special în ceea ce priveşte asigurarea RCA, rămân o problemă pe care ne-am propus să o rezolvăm inclusiv prin intensificarea verificărilor privind modul de instrumentare şi plată a dosarelor de daună de către societăţi", a declarat, miercuri, preşedintele CSA, Constantin Buzoianu, într-un comunicat remis MEDIAFAX.
Conform datelor CSA, cele trei companii de asigurare au plătit, în primele nouă luni ale anului 2011, despăgubiri în valoare de circa 450 milioane de lei, pentru un număr total de peste 110.000 de dosare. "Sesizările primite de CSA au reprezentat circa 2% din daunele achitate de cele trei companii", a spus preşedintele CSA.

Cel mai mare număr de reclamaţii depuse la Comisia de Supraveghere a Asigurărilor au acuzat nereguli în ceea ce priveşte asigurările generale, respectiv de 4.689 (95,9% din total). Dintre acestea, reclamaţiile legate de asigurările obligatorii de răspundere civilă auto (RCA) au totalizat 3.597, respectiv 73,6% din total.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.