Poliţia a percheziţionat AutoPlus

Poliţia franceză a reţinut un jurnalist de la Autoplus şi numeroase documente din redacţia revistei ca urmare a unei plângeri din partea Renault.

Poliţia a percheziţionat AutoPlus Poliţia a percheziţionat AutoPlus

Probabil aţi observat cum revista AutoPlus a publicat în ultimul an numeroase fotografii cu modele reale Renault care urmau să fie lansate. Am avut Megane 3, Scenic 3 sau Sandero SUV, toate preluate de revista AutoPlus de la o sursă din interiorul Renault.

Constructorul francez a depus o plângere la poliţie, încă de anul trecut, când au fost publicate primele poze cu Megane 3, model despre care constructorul francez a declarat ca era programat să apară abia peste 3 ani. De altfel un oficial a motivat aceast acţiune declarând: "Omoară creativitatea. Am putea foarte bine să dăm modelele noastre ziarelor şi concurenţilor. Ideea nu a fost de a ataca AutoPlus, ci de a găsi şi a elimina sursa revistei, sura din interiorul Renault."

Evident, sindicatele jurnaliştilor din Franţa nu au privit problema din acest unghi şi găsesc intolerabilă reţinerea unui coleg de la AutoPlus pentru interogări prin care să fie obligat să-şi dezvăluie sursa. De multe ori, chiar constructorii lasă câteva informaţii să se scurgă, pentru a stârni interesul asupra noului model. Dar chiar şi atunci când pozele sunt publicate fără voia lor, nu au făcut nimic. Renault se pare că a dorit să facă ceva în acest sens. Dar lasă mai mult impresia că nu ştie să piardă.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.