Poliţia a percheziţionat AutoPlus

Autor: Silviu Draganescu 17 iul. 2008 Știri auto
Poliţia a percheziţionat AutoPlus

Probabil aţi observat cum revista AutoPlus a publicat în ultimul an numeroase fotografii cu modele reale Renault care urmau să fie lansate. Am avut Megane 3, Scenic 3 sau Sandero SUV, toate preluate de revista AutoPlus de la o sursă din interiorul Renault.

Constructorul francez a depus o plângere la poliţie, încă de anul trecut, când au fost publicate primele poze cu Megane 3, model despre care constructorul francez a declarat ca era programat să apară abia peste 3 ani. De altfel un oficial a motivat aceast acţiune declarând: "Omoară creativitatea. Am putea foarte bine să dăm modelele noastre ziarelor şi concurenţilor. Ideea nu a fost de a ataca AutoPlus, ci de a găsi şi a elimina sursa revistei, sura din interiorul Renault."

Evident, sindicatele jurnaliştilor din Franţa nu au privit problema din acest unghi şi găsesc intolerabilă reţinerea unui coleg de la AutoPlus pentru interogări prin care să fie obligat să-şi dezvăluie sursa. De multe ori, chiar constructorii lasă câteva informaţii să se scurgă, pentru a stârni interesul asupra noului model. Dar chiar şi atunci când pozele sunt publicate fără voia lor, nu au făcut nimic. Renault se pare că a dorit să facă ceva în acest sens. Dar lasă mai mult impresia că nu ştie să piardă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide