Poliţia chineză a confiscat o replică de Lamborghini Aventador

Un chinez fan al modelului Lamborghini Aventador şi-a construit o replică a supercarului italian, care l-a costat doar 14.000 USD. Însă acum a rămas fără ea: iată de ce i-a confiscat poliţia creaţia.

Poliţia chineză a confiscat o replică de Lamborghini Aventador Poliţia chineză a confiscat o replică de Lamborghini Aventador

Istoria acestei replici a lui Lamborghini Aventador a început acum câteva luni, când un chinez şi-a pus în cap să-şi construiască un supercar care să arate ca bolidul italian. Pentru aceasta, a pus la bătaie un model Nissan Cefiro, iar caroseria a fost reconstruită de la zero.

Munca de transformare a durat 12 zile, conform proprietarului, care a folosit panouri de oţel pentru noua caroserie, iar motorul de 2,0 litri turbo a fost tunat până la 400 CP. Costul total al modificărilor a fost de numai 14.000 USD - în condiţiile în care un Aventador original costă aproape 400.000 USD, putem spune că replica este chiar foarte reuşită.

Însă poliţia nu a fost de aceeaşi părere, aşa că i-a confiscat maşina. Motivele? În primul rând, nu avea plăcuţe de înmatriculare. În al doilea rând, maşina apărea în acte ca Nissan Cefiro, dar poliţiştii au considerat că aspectul maşinii nu corespunde originalului. Mai mult, proprietarul maşinii a primit şi o amendă de 500 Yuan.

Oficialităţile au declarat că, dacă va mai fi prins şi a doua oară fără numere şi fără omologare, maşina îi va fi confiscată definitiv, iar amenda va fi mult mai mare. Ar fi păcat, totuşi, să nu mai auzim de această copie de Aventador, destul de reuşită, de altfel.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.