Poliţia franceză primeşte 70 de maşini Renault Megane RS

Brigada de intervenţie rapidă din cadrul Jandarmeriei Franţei renunţă la flota de Subaru Impreza WRX pentru un model autohton: Renault Megane RS. 70 de astfel de exemplare, dotate cu girofar, vor vâna vitezomanii pe autostrăzile Franţei de la anul.

Poliţia franceză primeşte 70 de maşini Renault Megane RS Poliţia franceză primeşte 70 de maşini Renault Megane RS

Hot-hatch-ul francezilor, Renault Megane RS, a reuşit să atragă atenţia din nou asupra spiritului sportiv al mărcii Renault. Dar iată că Megane RS le-a atras atenţia şi celor de la Jandarmeria franceză.

Astfel, Ministerul de Interne a decis să înlocuiască flota de Subaru Impreza WRX (maşini achiziţionate în 2006) cu un număr de 70 de exemplare Renault Megane RS. Acestea vor fi vopsite în culoarea albastră din catalogul constructorului şi vor fi pregătite pentru forţele de ordine de specialistul Durisotti.

Renault Megane RS urmează să fie o armă redutabilă împotriva vitezomanilor de pe autostrăzile Franţei: maşina are un motor turbo de 2,0 litri şi 250 CP, iar viteza maximă pe care o atinge este de 250 km/h. De asemenea, demarajul 0-100 km/h se realizează în 6,1 secunde, iar un kilometru cu start de pe loc este parcurs în 25,7 secunde, valori excelente pentru categoria hot-hatch-urilor compacte.

Noua flotă de Renault Megane RS pentru jandarmerie mai are un avantaj: consumul mai redus, de 8,4 litri/100 km (faţă de aproape 10 litri/100 km, cât are un Subaru Impreza WRX din 2006), ceea ce va însemna şi un buget ceva mai "suplu". Singurul dezavantaj: în cazul în are contravenientul trebuie arestat, nu va avea loc pe banchetă, iar accesul va fi incomodat de faptul că maşina are doar două portiere.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.