Poliţia lucrează la un sistem prin care să-ţi poată opri maşina de la buton

Autor: Andrei Ştirbu 05 feb. 2014 Știri auto

Poliţia europeană lucrează la dezvoltarea unui sistem de monitorizare şi intervenţie care are ca principal atribut capacitatea de a opri maşina vizată fără a te apropia de ea. „Suspectul de serviciu” în acest caz este, desigur, maşina aflată într-o urmărire, care ar putea fi oprită astfel în cel mai non-violent mod, prin apăsarea unui buton, evitând riscurile şi urmările nefaste pe care le implică, de regulă, urmărirea.

Oare or să se facă recorduri de timp în care o urmărire este oprită…? 

Conform statewatch.com, proiectul creat de European Network of Law Enforcement Technology Services (ENLETS – o ramură obscură a Comitetului responsabil de Aplicarea Legii din cadrul Consiliului European) se va întinde pe o durată de şase ani şi se va concentra pe următoarele aspecte: Automatic Number Plate Recognition, Open Source Intelligence, Signal Intelligence, Surveillance şi Remote Stoping Vehicles

Fără a primi (deocamdată) explicaţii pentru intrările din lista de mai sus, o să abordez o percepţie à la Teoria Conspiraţiei şi o să le traduc prin Supraveghere, Supraveghere, Supraveghere, Supraveghere şi Vehicule oprite la comandă, în speranţa că în cazul primelor patru mă înşel. În aşteptarea unor răspunsuri oficiale din partea Poliţiei Române, cărora le-am trimis o scrisorică electronică cu câteva întrebări, încerc să-mi dau seama cum anume ne-ar schimba acest proiect vieţile.

Răspunsul detaliat al IGPR

De exemplu, cred că fanii emisiunilor cu urmăriri auto filmate din elicopter vor fi profund dezamăgiţi. Şi mai cred că posesorii de maşini moderne vor fi tentaţi să sune prima dată la 112 atunci când li se va opri maşina în timpul mersului, şi nu la service. Şi că numărul de maşini clasice de pe străzi va creşte considerabil. 

Până la update-ul cu care sper să revin în urma răspunsului – care sper să apară – de la Inspectoratul General al Poliţiei Române, simte-te liber să intervii cu un scenariu în rubrica de comentarii de mai jos.  

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide