Poliţia Română îşi reînnoieşte flota cu SUV-uri Dacia Duster

Autor: Andrei Ştirbu 10 oct. 2014 Știri auto

Poliţia îşi reînnoieşte flota de maşini uzate cu SUV-uri Dacia Duster 4×4, scrie Mediafax. Potrivit sursei, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a cumpărat 450 de exemplare Dacia Duster în variantă 4×4, care vor intra în dotarea tuturor structurilor ministerului – Poliţia, Jandarmeria, Poliţia de Frontieră şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

Achiziţia a fost făcută în urma unei licitaţii deschise câştigate de SC Renault Commercial Roumanie, iar fiecare dintre cele 450 de maşini a costat aproximativ 11.000 de euro. Un preţ bun, având în vedere că cel mai ieftin Duster 4×4 disponibil pentru persoane fizice costă 13.100 de euro (cu motor pe benzină de 1,6 litri, în versiunea de bază Acces).

„Aproape 80% din parcul auto al Ministerului Afacerilor Interne – incluzând aici Poliţia, Jandarmeria, Poliţia de Frontieră şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă – avea la începutul anului 2014 o vechime de peste 10 ani, ultima achiziţie importantă de autovehicule, derulată la nivelul ministerului, din fonduri bugetare, realizându-se în anul 2006”, a declarat Monica Dajbog, purtătoarea de cuvânt a MAI.

Potrivit aceleiaşi surse, cumpărarea celor 450 de exemplare Dacia Duster s-a făcut în cadrul programului de înnoire a parcului auto naţional (Rabla).

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide