Poliţiştii chinezi vor să aplice pedepse fizice celor care conduc cu faza lungă

„Ochi pentru ochi, dinte pentru dinte” - o expresie populară pe care poliţia din China vrea să o aplice, în prima ei parte, în viaţa de zi-cu-zi şoferilor care merg cu faza lungă prin oraş.

Poliţiştii chinezi vor să aplice pedepse fizice celor care conduc cu faza lungă Poliţiştii chinezi vor să aplice pedepse fizice celor care conduc cu faza lungă

Singurul lucru mai obositor decât să fii orbit cu faza lungă atunci când conduci noaptea este să fii orbit cu faza lungă şi să şi plouă torenţial în acelaşi timp. Iar poliţiştii din oraşul chinez Shenzhen sunt dispuşi să rezolve cu orice preţ problema celor care uită să comute pe fază scurtă odată intraţi în urbe. Conform China Real Time, citaţi de Jalopnik, autorităţile vor să aplice, pe lângă sancţiunea bănească de 300 Yuan (circa 162 de Lei), şi o pedeapsă ah-hoc

Cei care sunt prinşi circulând cu faza lungă vor trebui să se uite, timp de cinci minute, în farurile comutate pe fază lungă. Asta, desigur, sub supravegherea atentă a organelor poliţieneşti. Ignorând întrebarea naturală „Oare nu este dăunător sănătăţii tratamentul ăsta?”, vrem să ştim mai întâi care este părerea ta în legătură cu acest tratament. Cum ai vota în legătură cu implementarea unui sistem similar la noi în ţară? Pro sau contra?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.