Pompele au un mecanism atât de deştept că te lasă fără bani

Autor: Alexandru Banu 11 aug. 2017 Știri auto
Pompele au un mecanism atât de deştept că te lasă fără bani

Ştiţi schema. Pui benzină până se aude un ţac sau un clac. Fiecare cum îl aude. Apoi tot mai forţezi câţiva mililitri. Ca să pui până la refuz, ca să faci cifră rotundă pe pompă, nu mai contează. Tot forţezi maşina şi forjezi pompa până la ultima picătură admisă. Atunci când faci asta, trebuie să fii conştient că orice lucru în exces, strică.

Rezervoarele au un sistem de evaporare pentru benzina în exces, un sistem pe care îl poţi deteriora. Din cauza presiunii, poţi chiar să spargi un punct mai sensibil al rezervorului. Filtrul de carbon din sistemul de evaporare poate fi indundat şi, în cel mai rău caz, poţi să strici până şi corecta-funcţionare a motorului.

Mai curios e că banii pe care crezi că-i bagi în maşină picătură cu picătură se întorc în pompă. Noile generaţii de pompe au un sistem prin care resorb benzina în exces, cea care nu intră în rezervor. Asta pentru a nu permite vaporilor de benzină să scape în atmosferă. Numai că atunci când se întâmplă asta, pompa de benzină nu dă şi contorul de bani înapoi. Îşi ia benzina înapoi şi plăteşti aiurea excesul pe care ai încercat să-l vâri în rezervor. 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide