Porsche 918 Spyder Hybrid scos în lumea reală

Porsche 918 Spyder Hybrid, supercarul despre care Porsche spune că atinge 100 km/h în 3,2 secunde şi parcurge 100 km cu 3,4 litri de combustibil, a fost scos pe şosea.

Dacă Porsche se va ţine de cuvânt şi va reuşi să producă Porsche 918 Spyder Hybrid după specificaţiile vehiculate acum, atunci lumea supercar-urilor se va cutremura din temelii. În primul rând nemţii au vrut să facă un bolid mai rapid decât Porsche Carrera GT, care să parcurgă un tur complet de Nurburgring în mai puţin de 7:30 minute. Până aici nu pare nimic ieşit din tipare.

Dar în acelaşi timp într-o utilizare relaxată acelaşi bolid care vrea să se încadreze între cele mai rapide modele de stradă pe Nurburgring are ambiţia de a consuma 3,4 litri de combustibil la 100 km parcurşi. Asta datorită sistemului hibrid care suplineşte mare parte din eforturile motorului termic V8 de 3.4 litri printr-un propulsor electric ce animă roţile din faţă. Chiar dacă ne imaginăm că această valoare va fi atinsă poate doar de Gerhard Plattner, sună foarte impresionant şi aşteptăm cu nerăbdare specificaţiile de serie. Până una alta designerul şef Michael Mauer a avut şansa de a îl testa pe şoselele din California.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.