Porsche a câştigat în faţa autoritățile londonze

Autor: Oraan Mărculescu 09 iul. 2008 Știri auto
Porsche a câştigat în faţa autoritățile londonze

UPDATE:

Justiţia londoneză a considerat ilegală decizia fostului primar al Londrei, care dorea ca modele Porsche să fie taxate mai mult din cauza emisiilor mai mari de CO2. Se pare că decizia oficialilor englezi cuprinde şi o despăgubire a costurilor de judecată, care se ridică la o sumă cu şase cifre, însă Porsche a declarat că toţi aceşti bani îi va dona unei fundaţii de caritate.

**************

Decizia primarului Londrei, Ken Livingstone, de a mări taxa de aglomerație în centrul orașului de la 8 lire sterline la 25 de lire pentru anumite categorii de automobile, va fi contestată la Înalta Curte de Justiție de către un producător direct afectat de o asemenea măsură. Aceasta mai include și o abolire a taxei pentru persoanele care locuiesc în zona vizată, dar îi dezavantajează puternic pe acei posesori de mașini cu emisii ridicate de CO2, precum cele sport, MPV și SUV-uri.

Comentând pe marginea deciziei ce urmează să fie aplicată din luna octombrie a acestui an, Andy Goss, Managing Director al Porsche Cars GB a declarat: "Nu doar că această taxă este nedreaptă, dar este și discriminantă și reprezintă un abuz de putere din partea primarului. Cazul Porsche se referă la protejarea Londrei și a locuitorilor săi de noua taxă, ce nu va reuși să reducă emisiile de CO2, ba mai mult, va spori aglomerația și va deteriora calitatea aerului"

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide