Porsche a primit o amendă record, în scandalul emisiilor diesel

Procurorii germani au amendat producătorul german Porsche AG cu 535 de milioane de euro, pentru nerespectarea standardelor privind emisiile de dioxid de carbon.

Porsche a primit o amendă record, în scandalul emisiilor diesel Porsche a primit o amendă record, în scandalul emisiilor diesel

Procurorii germani au amendat producătorul german Porsche AG cu 535 de milioane de euro, pentru nerespectarea standardelor privind emisiile de dioxid de carbon, scrie Ziarul Financiar.

Procurorii din Stuttgard au spus că departamentul de dezvoltare al companiei şi-a neglijat obligaţiile legale, ceea ce a condus, în cele din urmă, la vânzarea de automobile diesel în Europa, precum şi în alte regiuni, care nu respectau regulile privind nivlurile de poluare admise.

Porsche, filială a celui mai mare producător auto german, Volkswagen, nu a făcut recurs, au adăugat procurorii. Porche a confirmat amenda primită.

Amenzi similare au mai primit Volkswagen, de 1 miliard de euro, şi Audi, de 800 de milioane de euro.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.