Porsche Cayenne diesel

E oficial! Porsche Cayenne va veni cu un diesel V6 de 3.0 litri şi 240 CP.

Porsche Cayenne diesel Porsche Cayenne diesel

UPDATE: Revista germană AutoBlid afirmă că Wendelin Wiedeking, CEO Porsche a confirmat în final că o versiune diesel Cayenne va apărea în 2009. Producătorul german a negat de mult timp zvonurile legate de o asemenea motorizare, în ciuda faptului că numeroase modele de teste au fost văzute alimentând la pompe diesel.

+++++++++++++++

Asocierea termenului "diesel" cu Porsche ar putea părea sacrilegiul secolului - dar ni s-a demonstrat că "Porsche" + "SUV" = LOVE (adică un succes foarte mare al vânzărilor). De ce ar fi lansarea unei variante economice a lui Porsche Cayenne un lucru rău?

Conform analistului auto Peter Schmidt, cel târziu în 2009, Porsche ar urma să echipeze Cayenne cu un turbodiesel de provenienţă Audi. Cel mai probabil, noul propulsor va fi un diesel common-rail de 3,2 litri, dotat cu două turbocompresoare, rezultatul fiind o putere de peste 300 CP.

Chiar dacă Porsche a anunţat deja că va lansa o variantă hibridă de motorizare pentru Cayenne, zvonuri recente afirmă că aceasta va echipa doar următoarea generaţie a lui Cayenne, prevăzută pentru lansare în 2010. În plus, decizia introducerii unei variante diesel este forţată şi de schimbarea de optică a clientelei maşinilor de lux, pentru care a început să conteze din ce în ce mai mult scăderea consumului şi, implicit, a poluării.


Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.