Porsche Cayenne diesel

Autor: Oraan Mărculescu 09 aug. 2008 Știri auto
Porsche Cayenne diesel

UPDATE: Revista germană AutoBlid afirmă că Wendelin Wiedeking, CEO Porsche a confirmat în final că o versiune diesel Cayenne va apărea în 2009. Producătorul german a negat de mult timp zvonurile legate de o asemenea motorizare, în ciuda faptului că numeroase modele de teste au fost văzute alimentând la pompe diesel.

+++++++++++++++

Asocierea termenului "diesel" cu Porsche ar putea părea sacrilegiul secolului – dar ni s-a demonstrat că "Porsche" + "SUV" = LOVE (adică un succes foarte mare al vânzărilor). De ce ar fi lansarea unei variante economice a lui Porsche Cayenne un lucru rău?

Conform analistului auto Peter Schmidt, cel târziu în 2009, Porsche ar urma să echipeze Cayenne cu un turbodiesel de provenienţă Audi. Cel mai probabil, noul propulsor va fi un diesel common-rail de 3,2 litri, dotat cu două turbocompresoare, rezultatul fiind o putere de peste 300 CP.

Chiar dacă Porsche a anunţat deja că va lansa o variantă hibridă de motorizare pentru Cayenne, zvonuri recente afirmă că aceasta va echipa doar următoarea generaţie a lui Cayenne, prevăzută pentru lansare în 2010. În plus, decizia introducerii unei variante diesel este forţată şi de schimbarea de optică a clientelei maşinilor de lux, pentru care a început să conteze din ce în ce mai mult scăderea consumului şi, implicit, a poluării.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide