Porsche construieşte noul Cajun la Leipzig

A fost luată decizia în privinţa locului de producţie pentru noua gamă de modele Porsche. Noul model, cu denumirea „Cajun“, va fi construit la fabrica Porsche din Leipzig.

Porsche construieşte noul Cajun la Leipzig Porsche construieşte noul Cajun la Leipzig

Decizia a fost luată de consiliul de supraveghere, care a însărcinat consilul de administraţie cu proiectul de extindere a fabricii din Saxonia, în vederea pregătirii unei unităţi complete de producţie pentru gama "Cajun". Pentru producţia Cajun, în Leipzig, vor fi create cel puţin 1.000 de noi locuri de muncă, la care se adaugă şi noi locuri de muncă la Porsche în Zuffenhausen şi Weissach.

În măsura în care autorităţile vor emite autorizaţiile, lucrările de construcţie vor începe deja în anul 2011, pe un teren de 400 de hectare. "Fabrica noastră de la Leipzig a dovedit deja, prin producţia Cayenne şi Panamera, că are capacitatea de a construi maşini de cea mai înaltă calitate", a declarat Matthias Müller, preşeditele consiliului de administraţie al Porsche AG. "Astfel, alegerea acestui loc de producţie este o dovadă a încrederii în capacitatea angajatelor şi angajaţilor nostri de la Leipzig şi, totodată, o nouă contribuţie la dezvoltarea economică a regiunii." Prin "Cajun", Porsche îşi extinde segmentul SUV care înregistrează mari cereri la nivel mondial.

Alături de noua generaţie Cayenne, care a reuşit să-şi consolideze poziţia pe piaţă, fiind una dintre cele mai de succes maşini sport de teren din segmentul premium. Modelul "Cajun" va extinde gama mărcii, fiind un automobil cu caracteristici tipice Porsche. Împreună cu liderul pe piaţa modelelor sport cu două locuri Boxster, "Cajun" este un model proiectat pentru a deschide clienţilor noi, mai tineri, drumul spre universul Porsche. De la deschiderea sa din 2002, fabrica modernă din Saxonia construieşte modelul Cayenne. În urma primei extinderi, în 2009 a demarat şi producţia modelului Gran Turismo Panamera. Până în prezent, Porsche a investit în Leipzig deja circa 280 de milioane de euro.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.