Porsche este gata să preia Volkswagen

Gigantul Volkswagen este aproape sa fie preluat de către un producător "minuscul" : Porsche.

Porsche este gata să preia Volkswagen Porsche este gata să preia Volkswagen
Wendelin Wiedeking, CEO Porsche a confirmat într-un interviu acordat celor de la Sunday Times că propria companie este pregătită să preia controlul Volkswagen, dacă aşa numita lege Volkswawgen va fi declarată ilegală pe 23 octombrie de către Curtea Europeana de Justiţie. "Cred ca va fi declarată ilegală. Şi dacă aşa se va întâmpla ne vom uita la ceea ce are sens " a spus Wiedeking. "Deja avem numeroase opţiuni de a cumpăra acţiuni la un preţ mai mic decât cel curent. Suntem pregătiţi."

Legea Volkswagen a fost introdusă după al doilea război mondial cu scopul de a impiedica o preluare hostilă atunci când compania a fost tranferată de sub controlul britanic către cel german. Legea interzice oricărui acţionar să aibă mai mult de 20% din drepturile de vot şi le da dreptul guvernului federal şi landului Saxoniei inferioare să aibă cate două locuri în consiliul de administraţie.

Inteţiile celor de la Porsche au devenit mai mult decât evidente în martie când au cumpărat 31% din acţiunile Volksagen pentru suma de 5 miliarde de euro. Acum ele valoareaza 16 miliarde. O investiţie profitabilă, nu?
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.