Porsche este gata să preia Volkswagen

Autor: Silviu Draganescu 16 oct. 2007 Știri auto
Porsche este gata să preia Volkswagen

Wendelin Wiedeking, CEO Porsche a confirmat într-un interviu acordat celor de la Sunday Times că propria companie este pregătită să preia controlul Volkswagen, dacă aşa numita lege Volkswawgen va fi declarată ilegală pe 23 octombrie de către Curtea Europeana de Justiţie. "Cred ca va fi declarată ilegală. Şi dacă aşa se va întâmpla ne vom uita la ceea ce are sens " a spus Wiedeking. "Deja avem numeroase opţiuni de a cumpăra acţiuni la un preţ mai mic decât cel curent. Suntem pregătiţi."

Legea Volkswagen a fost introdusă după al doilea război mondial cu scopul de a impiedica o preluare hostilă atunci când compania a fost tranferată de sub controlul britanic către cel german. Legea interzice oricărui acţionar să aibă mai mult de 20% din drepturile de vot şi le da dreptul guvernului federal şi landului Saxoniei inferioare să aibă cate două locuri în consiliul de administraţie.

Inteţiile celor de la Porsche au devenit mai mult decât evidente în martie când au cumpărat 31% din acţiunile Volksagen pentru suma de 5 miliarde de euro. Acum ele valoareaza 16 miliarde. O investiţie profitabilă, nu?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide