Porsche inaugurează o nouă fabrică de motoare V8

Autor: ProMotor 08 iul. 2016 Știri auto
Porsche inaugurează o nouă fabrică de motoare V8

 


Porsche a inaugurat o nouă fabrică dedicată producţiei de motoare cu opt cilindri, pe principala platformă a constructorului german, din Stuttgart-Zuffenhausen.

La capacitate maximă, cei 400 de angajaţi ai săi produc zilnic în jur de 200 de motoare în V, cu opt cilindri. Porsche a investit aproximativ 80 de milioane de EUR în această nouă unitate de producţie. Planurile prevăd ca la Stuttgart-Zuffenhausen să se producă motoarele în V, cu opt cilindri, pentru toate mărcile Grupului, de acum înainte.

Noua fabrică de motoare, a cărei construcţie a demarat la începutul lui 2014, este localizată în zona vestică de dezvoltare a principalei platforme de producţie Porsche. Amprenta la sol a acesteia este de aproximativ 10.000 de metri pătraţi.

Sustenabilitatea a fost şi ea urmărită la noua fabrică Porsche. Construcţia e parte a Fabricii 4, unul dintre primele centre de producţie din Germania încadrate la categoria gold în urma pre-certificării din partea Societăţii Germane pentru Construcţii Sustenabile (DGNB). Clădirea a fost evaluată pe baza a 40 de criterii de sustenabilitate. Printre altele, sistemul  fotovoltaic de pe acoperişul clădirii generează până la 242.500 kilowaţi oră din necesarul anual de energie electrică. Astfel, emisiile de dioxid de carbon se reduc cu 105 tone, comparativ cu procesul convenţional de generare de energie electrică. În plus, mari suprafeţe ale acoperişului sunt amenajate ca grădini, contribuind astfel la ameliorarea calităţii aerului.

În ultimii ani, Porsche a investit peste 300 de milioane de EUR în principala sa platformă de producţie din Stuttgart-Zuffenhausen.


Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide