Porsche Macan primeşte motorul de pe Golf GTI în versiunea de bază

După aproape 20 de ani de pauză, germanii de la Porsche vor folosi din nou un propulsor de 2,0 litri pe benzină. Fericitul câştigător al acestui premiu istoric? Versiunea de bază a noului SUV compact Porsche Macan.

Porsche Macan primeşte motorul de pe Golf GTI în versiunea de bază Porsche Macan primeşte motorul de pe Golf GTI în versiunea de bază

Varianta de bază a noului SUV compact Porsche Macan va primi un motor cu patru cilindri de 2,0 litri pe benzină, împrumutat din grupul Volkswagen. Astfel, atunci când modelul va ajunge la dealeri la sfârşitul acestui an, se vor împlini 19 ani de pauză de când Porsche a folosit ultima oară un propulsor de 2,0 litri, în coupe-ul 968 produs între 1992 şi 1995.

Pentru o versiune de bază, nu arată rău deloc

În ceea ce priveşte propulsorul de pe Macan, acesta produce 237 CP şi un cuplu de 350 Nm şi este asemănător cu unitatea instalată pe noul Volkswagen Golf GTI. Conform site-ului paultan.org, varianta de bază a lui Porsche Macan primeşte o cutie de viteze automată cu ambreiaj dublu PDK şi un sistem de tracţiune integrală permanentă. Astfel, sprintul de la zero până la 100 km/h are nevoie de doar 6,9 secunde, în vreme ce consumul mediu teoretic se învârte în jurul valorii de 7,5 l/100 km.

Bază, bază, dar tot există o sumedenie de butoane

Echipamentele standard ale celui mai ieftin Macan includ jante de 18 inci, uşă electrică pentru hayon, volan multifuncţional cu clapete pentru schimbarea vitezelor, aer condiţionat automat cu două zone şi scaune îmbrăcate parţial în Alcantara.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.