Porsche made with China sau smartphone cu roţi (galerie foto)

Nemţii vorbesc altă limbă

Porsche made with China sau smartphone cu roţi (galerie foto) Porsche made with China sau smartphone cu roţi (galerie foto)

Huawei e primul producător de telefoane din lume care utilizează smartphone-ul dotat cu Inteligenţă Artificială pentru controlul unei maşini. Proiectul “RoadReader” foloseşte tehnologia Huawei de recunoaştere a obiectelor şi testează capabilităţile de învăţare, viteza şi performanţa dispozitivelor, cu tehnologia AI. Spre deosebire de alte maşini fără şofer, care detectează pur şi simplu obstacole, Huawei a transformat un Porsche Panamera într-o maşină fără şofer care nu doar vede, ci, foarte important, înţelege împrejurimile sale. Acest lucru înseamnă că distinge între 1000 de obiecte diferite, inclusiv o pisică sau un câine, o minge sau o bicicletă, reuşind să decidă cu privire la modul în care acţionează.

Proiectul “RoadReader” iniţiat de Huawei profită de capabilităţile AI deja integrate în smartphone-ul Mate 10 Pro. Dispozitivul utilizează Inteligenţa Artificială pentru a recunoaşte în mod automat obiecte precum pisici, câini, mâncare, dar şi altele, ajutând oamenii să realizeze fotografii ca un profesionist.

Majoritatea maşinilor autonome în curs de dezvoltare se bazează pe puterea de calcul a chip-urilor special construite de furnizorii de tehnologie de terţă parte. Cu toate acestea, ca parte a misiunii sale continue de a face imposibilul să devină posibil, Huawei a utilizat tehnologia deja disponibilă în smartphone-urile sale, demonstrând funcţionalitatea acesteia şi capacitatea de a face faţă chiar şi celei mai avansate tehnologii dezvoltate pentru a fi utilizată în cazul autovehiculelor fără şofer.

“Smartphone-ul nostru este deja remarcabil la capitolul recunoaştere a obiectelor. Ne-am dorit să vedem dacă, într-o perioadă scurtă de timp, îl putem învăţa nu numai să conducă o maşină, ci să îşi folosească capabilităţile AI pentru a remarca anumite obiecte pe care ulterior să înveţe să le evite.”, a declarat Andrew Garrihy, Chief Marketing Officer, Huawei Europa de Vest. “Dacă tehnologia noastră este suficient de inteligentă pentru a realiza acest lucru în doar 5 săptămâni – ce altceva poate deveni posibil?”, a continuat acesta.

Huawei a prezentat proiectul “RoadReader” şi capacităţile autoturismului la ediţia de anul acesta a târgului internaţional de tehnologie, Mobile World Congress (MWC), în Barcelona.  Iată cum tehnologiile avansate de pe smartphone-urile de azi şi de pe alte dispositive mobile, pot să ajute foarte mult industria de maşini.

Sursă Huawei România

 

 

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.